Bu iş yerlerinden biri de cep telefonu ve aksesuar satan Fatih Yavuz'un dükkanıydı. Sel sularının iş yerine dolması anı, güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Görüntülerde, sel sularının raflardaki elektronik ürünleri devirdiği ve milyon liralık zarara yol açtığı görülüyor.

Fatih Yavuz, sel afetinde yaklaşık 4 milyon liralık zarar gördüğünü söyledi.

Yavuz "O gün sabah saat 9 gibi fırtına başladı. Evlerimizden bile su girmeye başlamıştı. Çarşı içinde su yükselmeye başlamış, 1.5 metreyi bulmuş. Kepenk su basıncına dayanamıyor, iş yerini su basıyor. Dükkandaki her şeyi yıkıyor geçiyor. 4 milyona yakın maddi hasarım oldu. Telefonlarımız, elektronik cihazlarımız, tamir cihazlarımız zarar gördü. Devletten yardım aldık. Cam, kepenk gibi hasarları karşıladı. İçişleri Bakanımıza konuyu ilettik. Zararımız gerçekten çok büyük. Su geçirmez ürünlerimiz var. Onları piyasadan uyguna satmak zorundayız. Kimisi uygun diyor, kimisi de su gördüğü için almıyor. Almayanlar da var." dedi.

19 Kasım'daki selden çok büyük etkilendiler  Devlet cam, kepenk gibi hasarları karşıladı (1)

Su geçirmez olduğu halde su görmüş cihazları ucuza satmak zorunda kaldığını belirtti. Devletten aldığı yardımın sadece cam ve kepenk gibi hasarları karşıladığını, elektronik cihazlar için İçişleri Bakanlığı'na konuyu ilettiğini ancak belirtti.

19 Kasım'daki selden çok büyük etkilendiler  Devlet cam, kepenk gibi hasarları karşıladı (2)

Zonguldak yeniden ÇEPLENDİ! Zonguldak yeniden ÇEPLENDİ!

Zonguldak'ta yaşanan sel felaketi, hem esnafın hem de vatandaşın canını yaktı. Kdz. Ereğli ilçesinde Pallada isimli kuru yük gemisi karaya otururken, Kafkametler adlı yük gemisi de battı. Kayıp 7 mürettebat için arama çalışmaları devam ediyor. Selin neden olduğu hasarın tam olarak tespit edilmesi ve mağdurlara yardım edilmesi için yetkililerin harekete geçmesi bekleniyor.

HABER MERKEZİ