Milletvekili Avcı, gazeteci Orhan Akyüz’ün, 
‘’Şehir merkezindeki yeniden farklı iş merkezi yapılmak üzere yıkılan Merkez Çarşısı’nın alanında 10 Şubat Cumartesi günü düzenlenen mitinge katılan 
Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, halka hitaben konuşmasının ardından 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Seçimlerinde AK Parti’nin Zonguldak’taki belediye başkan adaylarını tanıttı. Kamuoyunda buranın bundan böyle miting alanı olarak değerlendirileceği konuşuluyor, dillendiriliyor, bana göre bu yönde beklenti de var, burası miting alanı olarak şekillenebilir mi böyle bir düşünce var mı? Kısacası miting alanı olarak buranın değerlendirilmesi gündemde mi? Açıklık getirmek istermisiniz? şeklindeki soruyu şöyle yanıtladı.

‘’ZONGULDAK’IN BİR FUTBOL SAHASI KADAR ALANININ OLMADIĞI YÖNÜNDE İNSANLARIMIZ MESAJ VERİYOR’’
‘’İnsanlarımızın oradaki meydanı (Merkez Çarşısı’nın yıkıldığı alan) gördüklerinde bize şu mesajı verdiklerini düşünüyorum’’ diyerek konuşmasına başlayan Milletvekili Avcı, şu ifadeleri kullandı:
‘’Mevcut alanda hak sahiplerinin dükkanları vardı. Buradaki insanlarla belirli bir görüşme yapılıp yapılmadığı, belediye başkanımız bu anlamda ne durumda onu bilmiyoruz. Ancak insanlarımız oradaki meydanı gördüklerinde bize şu mesajı verdiklerini düşünüyorum, Zonguldak’ın bir futbol sahası kadar bir alanının olmadığı ortaya çıkıyor. Kısaca Zonguldak’ın bir futbol sahası kadar alanının olmadığı yönünde insanlarımız mesaj veriyor. 

Yılın turizm markasına ödülünü o isim verdi! Yılın turizm markasına ödülünü o isim verdi!

Yani bizlerin de yavaş yavaş acele etmesi gerektiğini, Valilik binası gibi şehrimizin nefes almasını engelleyen yerleri insanların hayatlarına katmamız gerektiği mesajı olarak değerlendiriyoruz bunu... Merkez Çarşısı’nın olduğu yerde (miting alanı) gerçekleşmezse biz alan olarak çok farklı alanları inşallah Zonguldak’ın hizmetine sunmayı planlıyoruz.’’

MERKEZ ÇARŞISI NE ZAMAN YAPILDI, NE ZAMAN YIKILDI?
Zonguldak’ın şehir merkezindeki Gazipaşa Caddesi’nde 1956 yılında iki katlı olarak yapılan ve yıllar sonra 130 iş yeri bulunduğu öğrenilen Merkez Çarşısı’nın, doğal afetlere dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkım kararı çıkartılmış ve 2022 yılının Mart ayında da yıkılmıştır.

HABER: ORHAN AKYÜZ