Bu sene küresel ısınmalardan dolayı yaz erken geldi. Havaların ısınmasıyla birlikte bağ ve bahçelerde tehlike arz eden zararlı haşerelere karşı uzmanlarca dikkat edilmeli uyarısında bulunuluyor.

4 bin 538 lira cezası var! Yenilemeyen yandı 4 bin 538 lira cezası var! Yenilemeyen yandı

Belediyeler bu durum karşısında ekiplerini harekete geçirerek ilaçlama çalışmalarına başlasa da özellikle Kene ve Sivrisineklere karşı çok dikkatli davranılması gerektiği bildiriliyor.

Bu konuda bizlere ulaşan bilgilere göre de bağ ve bahçe çalışmalarının yapıldığı mahallelerde vatandaşları Kene ısırdığı ve böyle bir durum yaşanması halinde ise Keneyi kendi imkanları ile çıkarmanın tehlikeli olduğu ve hemen hastanelere gitmeleri aksi halde istenmeyen sonuçların olabileceği belirtiliyor.

Öte yandan yine her yaz inanılmaz şekilde ortaya çıkan Sivrisinek istilasına karşı da vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği ve bu durum karşısında Belediye ekiplerine ilaçlama yapılması konusunda müracaat edilmesi uyarısında bulunuluyor.

Fotoğrafı konuşturduğumuzda, yazın erken gelmesi münasebetiyle de belediye ekiplerinin ilaçlama çalışmaları yapmaya başladı bu çalışmalar yaz boyunca da devam edecek. Siz siz olun aman dikkat edin.

Haber-Yorum: Mustafa Emen.