Otomotiv sektörü yazarı Emre Özpeynirci'nin paylaştığı bilgilere göre, araçlarda bulunması zorunlu hale getirilen ekipmanlar belirlendi. Bu ekipmanlara sahip olmayan araçların tescil edilip satılmasına izin verilmeyecek.

Sınav Sırasında Öğretmenine Bıçaklı Saldırı! Sınav Sırasında Öğretmenine Bıçaklı Saldırı!

Yeni düzenleme, araçlarda zorunlu olacak standart güvenlik özelliklerini içeriyor. Bunlar arasında acil durum frenleme asistanı, alkol kilidi hazırlığı, sürücü yorgunluk algılama sistemi, kaza veri kaydedicisi, ön camda 'safety glass' özelliği, geri görüş kamerası veya arka park mesafe sensörü, şerit takip asistanı ve ani frende otomatik yanan flaşörler bulunuyor.

SON TARİH YEDİ TEMMUZ

Özellikle akıllı hız yardımı ve trafik işareti algılama sistemi gibi özellikler, sürücülere daha güvenli bir sürüş deneyimi sunmayı hedefliyor. Otobüsler ve kamyonlarda ise kör noktaları belirlemeye yönelik teknolojiler, yayalar veya bisikletlilerle çarpışmaları önlemek için uyarılar ve lastik basıncı izleme sistemleri zorunlu hale getirilecek. Bu özelliklere sahip olmayan araçlar 7 Temmuz'dan itibaren, tescil edilip satılamayacak.

Ancak, bu yeni düzenleme beraberinde araç fiyatlarında artışı da getirecek. Zorunlu hale gelen ekipmanlar, araç fiyatlarını yukarı yönlü etkileyerek, araç sahiplerinin bütçelerini de doğrudan etkileyecek.

HABER MERKEZİ

Gündem Haberleri