MEMUR Sen Zonguldak İl Temsilcisi, EĞİTİM BİR SEN Zonguldak İl Başkanı Kamuran AŞKAR, Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevlendirmeleri bugün itibariyle sona erdirilen iki kişiyle ilgili yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi;

Zonguldak Valiliği'ne yakışmayan görüntü! Zonguldak Valiliği'ne yakışmayan görüntü!

"Bürokratlık yapıyorsanız; Her zaman görevde yükselme, görev yeri değişme ve görevden alınma gibi sürprizlere hazırlıklı olmanız lazım, bunlar bürokrasinin ve hayatın gerçekleri.
Ancak, burada unutmamak gerekir ki; Şehrinize hizmet eden bürokratları görevden alırken yalan yanlış bilgilerle rencide etmemek gerekir.
Milli eğitim müdürlüğümüzde şube müdürü olarak önce asaleten ve bir süredir de görevlendirme olarak bu şehre hizmet eden iki arkadaşımız Yakup KELEŞ ve Hamza ERYİĞİT’ in görevlendirmelerinin yeniden yapılmaması normaldir ve bu çok ekstra bir durum değildir. Normal olmayan ise, Milli Eğitim Müdürlüğü’ nde insan kaynakları ve destek hizmetleri gibi iki önemli birimde uzun süre hizmet eden arkadaşlarımızın alınma dönemleri ve alındıktan sonra sanki ekstra bir durum varmış gibi gazete haberi yapılmasıdır.
Bu arkadaşlarımız görev yaptıkları süre içerisinde yüksek miktarda ihalelere bakmalarına rağmen haklarında hiç kimse hırsız, arsız, namussuz diyemez, görevden alınmalarında da veya başka bir değişle görevlendirilmelerinin yeniden yapılmaması da yaptıkları işle uzaktan yakından alakası yoktur. Olayın neden buraya geldiğini milli eğitim camiası da ve az çok bu işi bilenlerde gayet yakından biliyorlar.
Zonguldak’ ın kaderi bu! Daha önceden de bir il müdürümüz hakkında da “iki koyunu gidemeyen müdür “ diye manşet yapılmıştı. O müdürümüz şimdi Samsun Büyükşehir‘ de il müdürlüğü yapıyor.
Bürokraside çalışan her arkadaşımız gibi, biz de diyoruz ki; Göreve gelirsiniz, görevden alınırsınız. Bunlar, hayatın doğal akışında olandır ve olacaktır. Ancak; Zonguldak kadar insanını harcayan, rencide eden bir başka şehir zor bulursunuz. Bu arkadaşlarımız okulların kapanması beklenerek kendilerine teşekkür edilerek görevlendirilmeleri yapılmamış olsaydı kimse hiçbir şey diyemezdi. Hatta milli eğitim müdürümüz geldiğinde “ben sizinle çalışmak istemiyorum diyerek” kadrolarının olduğu ilçelere gönderseydi yine kimse bir şey diyemez herkes işine bakardı.  Sanki ortada bir yolsuzluk, hırsızlık arsızlık varmış gibi eğitim öğretim döneminin bitimine bir ay kalmışken, bu arkadaşların görevlendirmelerinin yapılmaması yukarıdaki hesaplaşmalarla aşağıdaki bürokratların yem edilmesi de hiç şık olmamıştır.
Bizim bürokrat arkadaşlarımıza hep söylediğimiz şudur ki; “Görevler bir gün bitecek, yeter ki sizin hırsızlığınız, arsızlığınız, olmasın.  İşinizi doğru yapın ve şehrimize güzel hizmet edin.  Geri kalan hikayedir.”
Biz ki arkadaşlarımızın yaptığı işlerin doğruluğuna inanıyoruz, bu millete hizmet etmek için illa ilde olmanıza gerek yok, ilçelerde de küsmeden, yılmadan çalışacağınıza, güzel ve başarılı işler çıkaracağınıza inanıyor ve her daim başarılar diliyoruz."