Yetenekli Türk yüzücü Aysu Türkoğlu , zorlu Cook Boğazı'nı yüzerek geçerek adını tarihe altın harflerle yazdırdı. Aysu Türkoğlu bu zorlu geçişi 7 saat 21 dakika 40 saniye gibi dikkat çekici bir sürede tamamladı.

Cook Boğazını Geçmek Kolay Değildi

Cook Boğazı, dünya genelinde "Oceans Seven" serisinin en zorlu su yollarından biri olarak biliniyor. Aysu Türkoğlu, Türkiye saati ile sabah 09.00'da yaklaşık 13 derecelik soğuk sulara dalarak başladığı zorlu 27 kilometrelik yolculuğu, akşam zifiri karanlıkta tamamlamayı başardı. Aysu Türkoğlu, Oceans Seven serisinden biri olan zorlu Cook Boğazı'nı yedi saatten biraz fazla bir sürede yüzerek geçerek ulaşmış oldu.

Aysu Türkoğlu'nun başarısı, ekip arkadaşları tarafından selamlanarak bitiş çizgisine ulaştığında heyecan ve duyguyla karşılandı. Bitiş çizgisinden tekneye dönerken Türk bayrağını gururla dalgalandıran Türkoğlu, bu özel anı sosyal medya hesabından canlı yayınla takipçileriyle paylaştı.

Sınav Sırasında Öğretmenine Bıçaklı Saldırı! Sınav Sırasında Öğretmenine Bıçaklı Saldırı!

Tek Başarısı Bu Değil

Eşsiz bir yüzme yeteneğine sahip olan Türkoğlu, bu başarının ardından ekibiyle birlikte büyük bir mutluluk ve gurur yaşadı. Türkoğlu, daha önce 30 Temmuz 2022'de İngiltere ile Fransa arasındaki Manş Denizi'ni 16 saat 28 dakikada geçerek bunu başaran "en genç Türk" unvanını kazanmıştı. Üstelik geçen yıl 9 Ağustos'ta yaklaşık 40 kilometrelik Kuzey Kanalı'nı 11 saat 48 dakika 19 saniyede yüzerek tarih yazarak bunu başaran "ilk Türk kadın" ve "en genç Türk sporcu" oldu.