Zonguldak Genel Maden İşçileri Sendika Başkanı Hakan Yeşil, Ankara B sahası ve Armutçuk’da ki özel sahaların ne zaman üretime geçeceği konusunda açıklamalarda bulundu.

Zonguldak Genel Maden İşçileri Sendika Başkanı Hakan Yeşil, “Armutçuk’tan Kandilli bölgesindeki hazırlık aşamaları özel sektör işyerlerinde hazırlık aşamaları bitmek üzere. Üretim için o firmanın harekete geçeceği bilgisi bizlere geldi. Bunlar çok hızlı bir şekilde hazırlıklarını bitirip üretime başlamak istediklerini görüyoruz. Amasra B sahasında 17 yıldır bir hareketlilik yok”dedi.

Elazığ’da deprem! Elazığ’da deprem!

Başkan Yeşil açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Armutçuk’tan Kandilli bölgesindeki hazırlık aşamaları özel sektör işyerlerinde hazırlık aşamaları bitmek üzere. Üretim için o firmanın harekete geçeceği bilgisi bizlere geldi. Bunlar çok hızlı bir şekilde hazırlıklarını bitirip üretime başlamak istediklerini görüyoruz. Amasra B sahasında 17 yıldır bir hareketlilik yok. O bölgede mekanize kazı sistemlerimi getirdi. Bu bölgede de arkadaşlarımız 2 bin kişinin çalışacağı ön görülüyor. Hazırlıkların son aşamaya geldiği bilgisi bize geldi. Amasra B sahası ve Armutçuk’ta ki iki iş yerimiz hem ekonomiye katkı verecek hemde Türkiye Taşkömürü Kurumunun faaliyetlerinin gelişeceği ön görülüyor. En yakın zamanda da üretime geçecekler”dedi.

Emre Can Bayram