Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) stoklarında bulunan 27 bin ton kabuklu fındığı satma kararı, fındık sektöründe farklı görüşleri beraberinde getirdi. Özellikle, fındık fiyatlarının gelecek sezon üzerindeki etkisi tartışma konusu oldu.

Mehmet Ali Aydın: "TMO Kararı Maliyetleri Göz Ardı Ediyor"

Ulubey Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Aydın, TMO'nun 130 TL'lik fındık satış fiyatının, maliyet hesabı yapılmadan alındığını belirterek, bu durumun üreticiyi olumsuz etkileyebileceğini dile getirdi. Aydın, TMO'nun açıklamasının gelecek sezon taban fiyatı üzerinde baskı oluşturabileceğini savundu.

Osman Çakmak: "Fındık Talebi Artacak"

Fındık brokeri Osman Çakmak ise kakao ve bademde yaşanan üretim sıkıntısının, çikolata üreticilerini fındığa yönlendireceğini öne sürdü. Çakmak, bu durumun fındık fiyatlarını yukarı yönlü etkileyeceğini ve yeni sezon açılışında kilogram başına 140-145 TL arasında fiyatların olabileceğini ifade etti.

Sebahattin Arslantürk: "Uluslararası Piyasa Fındık Üreticisini Destekliyor"

Arslantürk Fındık Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Arslantürk ise uluslararası piyasadaki şartların fındık üreticisini desteklediğini belirtti. Arslantürk, TMO'nun taban fiyat açıklamasının gelecek sezonda belki gerek kalmayacağını ve fındık sektöründeki her paydaşın kar elde edebileceğini vurguladı.

TMO'nun fındık stoklarını satma kararı, fındık sektöründe büyük bir beklenti ve tartışma atmosferi yaratırken, gelecek sezonun fiyatları üzerindeki etkisi merakla bekleniyor.

HABER MERKEZİ

Cem Dereli, Genel Ticaret Fuarında Cem Dereli, Genel Ticaret Fuarında

Zonguldak Haberleri