Zonguldak'ın Asma Mahallesi'nde, 95 Tulumba konumunda gerçekleşen göçük felaketi, kurtarma çalışmaları sırasında daha da karmaşık bir hal aldı. Müdahale esnasında ikinci bir heyelanın oluşması, ekipleri zor durumda bıraktı; çoğu kurtarma ekibi, göçük altında kaldı ve olay yerine ulaşmakta büyük güçlük çekiyor. Bölge halkı tarafından bu zorlu durum karşısında, maden sektöründe deneyime sahip olan madenci ekiplerinden yardım talep edildi.

Göçük altında kalanları kurtarmak ve olay yerine ulaşmak için madencilerin uzmanlığından faydalanma çabaları sürüyor. Ancak, olay yerine ulaşmak için karşılaşılan engeller nedeniyle kurtarma ekiplerinin hızlı bir şekilde müdahale etmeleri zorlaşıyor.

Zonguldak, Kastamonu, Düzce, Bolu dahil 77 ilde operasyon! Zonguldak, Kastamonu, Düzce, Bolu dahil 77 ilde operasyon!

Madeni kurtarma ekiplerinin mobilize edilmesi ve göçük altında mahsur kalanları kurtarmak için çalışmalarına başlamaları bekleniyor. Ancak, zorlu hava koşulları ve başka bir heyelanın riski, bu müdahaleleri daha da güçleştiriyor. Yetkililer, bu acil durumda bölge halkının sabır ve dayanışma içinde olmalarını istiyor.