Güncel olarak, uluslararası piyasalarda Brent petrolü 79,05 dolardan işlem görmektedir. Dünkü hareketliliğe odaklanıldığında, Brent petrolün varil fiyatının 81,55 dolara kadar yükseldiği ancak günü 78,70 dolar seviyesinde tamamladığı gözlemlenmiştir. Kapanışa doğru yaşanan yüzde 0,44'lük artışla birlikte Brent petrolün varil fiyatı 79,05 dolara yükselmiştir.

Petrol fiyatlarındaki bu yükselişte etkili olan faktörlerden biri, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun, petrol üretimini azaltma politikasını 3 Nisan'a kadar sürdüreceğini açıklamasıdır. Bu durum, arzın kontrol altında tutulmasını ve fiyat istikrarının sağlanmasını amaçlayan bir politika izlenmesini vurgular.

Akaryakıtta eşitlik dönemi tabelalara yansıyor! Akaryakıtta eşitlik dönemi tabelalara yansıyor!

Ayrıca, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) politika faizini sabit bırakmasının ardından Fed Başkanı Jerome Powell'ın faiz artışlarına yönelik açıklamaları da petrol fiyatlarındaki yükselişe destek oluyor. Powell'ın, faiz indirimine ilişkin beklentilerin mart ayına kadar karşılanmasının muhtemel olmadığını ifade etmesi, piyasalarda belirli bir istikrar sağlamıştır.

Ancak, İsrail'in Gazze'de devam eden saldırılarının durdurulması için uluslararası düzeyde yapılan girişimler, bölgede tansiyonun düşmesi ve ticaret yollarındaki risklerin azalması beklentilerini artırarak petrol fiyatlarındaki artışı sınırlamaktadır.

Teknik olarak, Brent petrolde 79,35 ile 79,58 dolar aralığının direnç, 78,98 ile 77,84 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtilmektedir. Yatırımcılar, bu seviyeleri dikkatle takip ederek piyasada olası değişimlere karşı hazırlıklı olabilirler.

Brent petrol, dünya petrol piyasasının belirleyicisi olarak, çeşitli etkenlere bağlı olarak fiyatlarında dalgalanmalar yaşayabilir. Bu nedenle, yatırımcılar ve enerji sektörü takipçileri, global siyasi ve ekonomik gelişmeleri yakından izlemeye devam etmeli ve petrol fiyatlarının gelecekteki seyri konusunda dikkatli olmalıdır.