Fırıncıoğlu hayata gözlerini yumdu! Fırıncıoğlu hayata gözlerini yumdu!

CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesine tepki göstererek TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ'a anayasa kitapçığı fırlattı. Bankoğlu'nun bu çıkışının ardından Adalet Bakanı Tunç, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ'a yönelik çirkin hareket asla kabul edilemez. TBMM Genel Kurulu'nu yöneten Başkanlık Divanına saygı göstermek herkesin görevidir" dedi.

Bankoğlu "Planlı Bir Şey Değildi!"

Bankoğlu, olayın planlı bir eylem olmadığını belirterek, "Planlı bir şey değildi, anayasayı göstermeye gittim ama dayanamadım fırlattım" şeklinde açıklamada bulundu. Protesto sırasında diğer milletvekillerinin de "Can Atalay'a özgürlük" sloganlarıyla tepki gösterdiği belirtildi.

Chp Milletvekilinden Bekir Bozdağ'a Anayasa Kitapçığı Protestosu! Adalet Bakanı Tunç'tan Tepki! (2)

Adalet Bakanı Tunç "Büyük Bir Saygısızlıktır"

Adalet Bakanı Tunç, Yargıtay'ın kesin hükmünün okunmasına yönelik protestoları, milli iradeye saygısızlık olarak değerlendirdi. Tunç, "Meclis Başkanlık Kürsüsünün işgal edilmesi ve Meclis Başkanvekilimize kitapçık atılması, milli iradeye büyük bir saygısızlıktır" ifadelerini kullanarak, TBMM Genel Kurulu'nda yapılan çirkin hareketi kınadı.

HABER MERKEZİ