Zonguldakspor’un eski antrenörü Çolak’tan TFF hakkında çarpıcı açıklama! Zonguldakspor’un eski antrenörü Çolak’tan TFF hakkında çarpıcı açıklama!

Zonguldak merkezde büyük bir ağırlığı olan ancak 2019 seçimlerinde CHP Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’in 7 yıl başkanlığından sonra seçimi kaybederek AK Parti adayı Dr. Selim Alan’a kaptırmasının şokunu üzerinden hala atamayan CHP Merkez ilçede 3 adayın Eylül ayında yapılacak olan kongrede başkan olacağını açıklaması işin ciddiyetini de gözler önüne seriyor.
Mevcut Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun’un yanı sıra Osman Zaimoğlu ve Olcay Can üçlüsü kozlarını paylaşacak. CHP yerel seçimlere doğru giderken kongre sürecini yaşıyor.
Bu arada edindiğimiz bilgilere göre, CHP eski Milletvekili ve il başkanı olan Harun Akın’ın Kongre sürecinin en çok konuşulan isimlerinin başında geldiği bildiriliyor.
Bilindiği gibi, Harun Akın CHP’de görev yaptığı dönemlerde iz bırakan çalışma temposu ile hiç bir dönem CHP tabanında unutulmayan isimlerin başında geliyordu. Yaşanan kongre sürecinde her grup kendi adına bir çalışma ortaya koyarken Harun Akın ismi de Belediye Başkanlığı adayı olacağı kulisleri yapılıyordu.
Bize gelen duyumlara göre CHP tabanında Harun Akın karşıtı olanların bile yaşanacak olan yerel seçimlerde Harun Akın’ın aday olması halinde AKP adayı kim olursa olsun yeniden Belediye Başkanlığını CHP alır görüşü parti tabanında konuşuluyor.
HARUN AKIN RAHATSIZLIĞI
Öte yandan mevcut Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun başarılı olur ve yeniden Başkan seçilirse Harun Akın’ı aday yapar düşüncesi partilileri rahatsız ettiği ifade ediliyor. Harun Akın cephesinden adaylık ile ilgili bir beklenti ve çalışma olmamasına rağmen Harun Akın’da bu konuda sessizliğini koruyor.
Harun Akın’ın çok yakın arkadaşlarına sorduğumuzda, “Harun başkan, bizlere adaylık ile ilgili bir çalışması olacağını söylemedi. Fakat Harun bey siyaseti bırakmadı bize göre bir karar verecek ama bu yerel seçim mi genel seçim mi olur bilemiyoruz” dediler. CHP kongreleri bu tartışmaların gölgesinde yapılacak.
AKIN ADAY OLUR MU?
3 Eylül günü yapılacak olan kongrede Kim kazanırsa kazansın CHP Zonguldak Belediye Başkanlığı adaylığı ile Harun Akın’a bir görev verilirse çok hareketli ve temposu yüksek bir yerel seçim mücadelesi yaşanacağı da partililerce dillerden düşmüyor.
ALAN YİNE ADAY OLUR
Gelen kulis bilgilerine göre, “3 dönem için geldim” diyen AK Parti Belediye Başkanı olan Dr. Ömer Selim Alan’ın çok büyük bir ihtimalle tekrar aday gösterileceğine kesin gözüyle bakılıyor.
3 Eylül’de yapılacak olan CHP kongre süreci sonundaki duruma göre Harun Akın’ın net tavrını ortaya koyacağı da bildirildi.
0001-9