Türkiye'nin sürekli sallandığı bu dönemde deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür bazı kritik çıkarımlarda bulundu.

 Uzman Prof. Dr. Naci Görür, önceki uyarılarına ek olarak Tunceli ve Bingöl'ü vurgulayarak, özellikle Tunceli'nin deprem riskine dikkat çekti. Görür, Yedisu Fayı'nın potansiyel olarak 7.4 büyüklüğünde bir depreme neden olabileceği konusunda uyarılarda bulundu.

Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarda, Tunceli'de deprem tehlikesine karşı yapılan çalışmaları değerlendirdi. Görür, özellikle Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıklıoğlu'nu tebrik ederek, şehirde yapılanların yararlı olduğunu ancak tam anlamıyla depreme hazırlayacak önlemlerin alınmadığını belirtti. Belediye ile birlikte hareket edilmesi gerektiğini vurgulayan Görür, kentin tüm bileşenlerinin, yani halkın, altyapının, yapı stokunun, ekosistemin ve çevrenin depremde olası zararlarını belirleyip, zarar azaltıcı çalışmalar yapılması gerektiğini ifade etti.

TYP'lilere  kadro müjdesi! Yeni düzenleme geliyor... TYP'lilere kadro müjdesi! Yeni düzenleme geliyor...

Prof. Dr. Naci Görür'ün Önceki Uyarıları ve Yedisu Fayı Tehdidi

Görür, daha önce katıldığı bir televizyon programında Tunceli'nin tehdit altında olduğunu söyleyerek, özellikle Yedisu Fayı'na dikkat çekmişti. Fayın en son 1790'lu yıllarda deprem ürettiğini belirten Görür, bu fayın 250 senede bir deprem üretme potansiyeline sahip olduğunu ifade etti. Özellikle Erzincan-Karlıova arasında bulunan Yedisu Fayı, potansiyel olarak 7.4 büyüklüğünde bir depreme neden olabilecek tehlikeli bir fay olarak biliniyor. Görür, Tunceli'nin bu faya yakın olması ve çevresindeki diğer aktif faylarla birleşimi nedeniyle ciddi bir tehdit altında olduğunu vurguladı.

Prof. Dr. Naci Görür, bilimin bu tür tehditlere karşı önleyici tedbirler alınması için kullanılması gerektiğini belirterek, Maden Tetkik Arama (MTA) gibi kurumların bu konuda aktif rol almasını önerdi. Tunceli'nin depreme hazırlık sürecinde, bilimsel verilere dayalı olarak, alınacak tedbirlerle daha güvenli bir hale getirilmesi için acil adımlar atılması gerektiğini vurguladı.

HABER MERKEZİ