TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi ile hayata geçirilen bu destek için başvuru süresi 15 Şubat olarak açıklandı. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı; "Deprem bölgesindeki gençlerimize yönelik olarak başlatacağımız bu projede, faizsiz kredi desteği sunacağız. Gençlerimiz, bu destekle hem evlilik hazırlıklarını rahatlıkla yapabilecek hem de kendi projelerini hayata geçirebilecekler." dedi.

Zonguldak Tabipler Odası Başkanı Eksal Kargı oldu! Zonguldak Tabipler Odası Başkanı Eksal Kargı oldu!

BAŞVURU SÜRECİ VE DETAYLARI

Başvurular, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden e-Devlet aracılığıyla alınacak. Bu destekle, özellikle deprem bölgesinde yaşayan gençlerin evlilik yolundaki mali yüklerinin hafifletilmesi amaçlanıyor. Evlilik hazırlığında olan gençlere sunulan 150 bin TL'lik faizsiz kredi desteği, gençlerin hayatlarını birleştirme sürecinde önemli bir mali destek sağlayacak. Bu fon, özellikle deprem bölgesindeki gençler başta olmak üzere, evlilik hazırlığı yapan gençlerin yanında olmayı hedefliyor. Aile ve Gençlik Fonu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı temsilcilerinden oluşan bir yönetim kurulu tarafından yönetilecek. Fon, maden, doğalgaz ve petrol gelirlerinden elde edilen devlet payının bir bölümüyle finanse edilecek.