Metin Türker, eski Hak-İş Genel Sekreteri ve Çelik-İş Sendikası eski genel başkanlarından biri olarak, 6 Aralık 1997'de Amerika'da tedavi gördüğü sırada vefat etmişti. Türker'in ölümünün 26. yılında, Öğlebeli Mahallesi'ndeki kabri başında anma töreni düzenlendi.

Törende Kuran-ı Kerim tilaveti yapıldı ve dualar edildi. Özçelik İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, “Metin Türker, Türkiye sendikal hareketinin önemli bir ismiydi. Fabrikayı kapatmamak için büyük bir mücadele verdi ve ‘Fabrikayı kapatırsam beni haddehane meydanında astırın’ dedi. Çelik işçisinin efsanevi ve unutulmaz genel başkanıydı. Bizler bugünün çalışanları olarak onun yüce ruhuna saygı duyuyoruz, Allah rahmet eylesin” diye konuştu.

Hak-İş Genel Sekreteri ve Çelik-İş Sendikası eski genel başkan

Jandarma, dedektörle arama yapanları suçüstü yakaladı! Jandarma, dedektörle arama yapanları suçüstü yakaladı!

Özçelik İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kılıç da, “Metin Türker abimiz sadece bir sendika lideri değil, aynı zamanda bir mücadele insanıydı. Kardemir, Karabük ve sendikamız için çok şey yaptı. İnandığı davada sonuna kadar direndi ve halkı bir araya getirdi. Mücadelesi ile bizlere örnek olan ve Karabük'ü Karabük yapan rahmetli Metin Türker abimizi rahmetle anıyoruz” dedi. Konuşmaların ardından Türker'in kabrine karanfiller bırakıldı ve tören sona erdi.

Törene, Türker'in ailesi ve yakınlarının yanında, Çelik-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Kılıç ve Aydın Baysal, AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, MHP il Başkanı Cenk Gedikoğlu, CHP İl Başkanı Vedat Yaşar, Karabük TSO Başkanı Fatih Çapraz, Çelik- İş Sendikası Karabük Şube yöneticileri ve fabrika çalışanları ile Karabük İdman Yurdu futbolcularıgenel merkez yöneticileri, KARDEMİR AŞ. yetkilileri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri katıldı.

HABER MERKEZİ