Kent merkezinde yoğun sis! Kent merkezinde yoğun sis!

Zonguldak'ta siyasi arenada dikkat çekici bir gelişme yaşandı. Geçmişte Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak İl Başkanlığı görevini altı ay süreyle yürüten Metin Soydaş, daha sonra Zonguldak Belediye Meclis Üyesi olma amacıyla Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) geçiş yapmıştı. Ancak CHP tarafından aday gösterilmeyince, adaylık başvuru ücretini geri almak için partiye silahlı kişiler gönderdiği iddiaları ortaya atıldı. Bu olayların ardından Soydaş, CHP'den istifa ederek Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) adayı Ömer Selim Alan'ı destekleme kararı aldığını açıkladı.

İddialar arasında, Ömer Selim Alan'ın Soydaş'a yakınlarına iş imkanı sağlama vaadinde bulunduğu ve Soydaş'ın tapulu arazilerinin imara açılması konusunda söz verdiği yer alıyor. Bu durum, MHP kanadında rahatsızlık yarattı. MHP teşkilatının tepkisini çeken bu gelişme üzerine, partililer Ömer Selim Alan'a öncelikle MHP'ye verdiği sözleri tutması çağrısında bulundu. Partililer, "İlk önce bize verdiği sözü tutsun sonra MHP’ye ihanet edenlere vermiş olduğu sözlere bakarız" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Metin Soydaş'ın MHP'den CHP'ye geçiş sürecinde, partideki bazı kişilerin tepkisini çektiği ve bu durumun Tahsin Erdem tarafından öngörüldüğü belirtildi. Erdem'in, "Bizim partimizde tepeden inme olmaz. Metin Soydaş’ı bugün belediye meclis üyesi yaparsak, partimize yıllarca gönül vermiş, çalışmış insanlara haksızlık yaparız. Metin Soydaş 5 sene partimize destek versin, parti içinde görev alsın. Sonra isterse kendisini belediye başkan adayı bile yapalım" şeklindeki ifadeleri, Soydaş'ın adaylıktan çıkarılmasının ardından haklılık kazandığı yorumlarına neden oldu. Partililer Erdem'in adalet duygusu ve ön görüsünü takdirle karşıladıklarını ifade ettiler.