Sözleşmeli öğretmen atama başvurusu yayımlandı! O tarihte belli olacak! Sözleşmeli öğretmen atama başvurusu yayımlandı! O tarihte belli olacak!

Çaycumalı F.Y. isimli şahıs yaklaşık yüzlerce kişiyi 10 Milyon TL tutarında parayla dolandırarak kayıplara karıştı. 

İddiaya göre olay,Çaycuma ilçesinin Aliköyü'nde meydana geldi. F.Y. isimli şahıs İstanbul'da bir gümrük şirketinde gümrük memuru olarak çalışırken, Çaycuma'daki tanıdıkları ile birlikte Almanya'da yaşayan çok sayıda kişiyi dolandırdı. 

Dolandırma yöntemini Saadet Zinciri altında yapan F.Y., iddiaya göre havalimanlarında ve değişik yerlerde unutulan eşyaların gümrükten ihale usulü ile alınıp satılmasıyla ilgili olarak gümrükten alacağı ürünleri başkalarına kar payı elde ederek satmaya yeltendi. İlk etapta Çaycuma'da yaşayan 50 kişiyi dolandıran F.Y. bununla kalmayıp dolandırma yöntemlerini yurt dışında aramaya başladı. Almanya'da bulunan yakın akrabalarını bu şekilde dolandırmaya devam eden F.Y., dolandırma yöntemini Saadet Zincirine çevirdi. 

Öte yandan dolandırma yöntemlerini Bitcoin gibi sanal sistemle devam ettiren F.Y., bununla kalmayıp mağdurlara Bitcoin kripto para hesabı açtırdı ve onlara da sahte mail göndermeye devam etti. Mağdur D.Y. isimli şahıstan ilk etapta 1 Milyon 100 bin TL alan F.Y. kripto parayı yine D.Y.'ye gönderdi. Ancak bu sefer F.Y. bu işlemlerde komisyon olduğunu komisyon almadan kazanılan parayı hesabına gönderemeyeceğini söyleyince bu sefer mağdur D.Y. F.Y.'ye komisyon ücreti gönderdi. 

Hesapları kendi üzerinden açmayıp annesi ile arkadaşlarının üzerinden yaparak dolandırıcılık yapan F.Y. mağdurlara sahte mailler, dekontlar göndermeye devam etti. Dolandırıldıklarını anlayan mağdurlar soluğu Çaycuma Cumhuriyet Başsavcılığı'nda aldı. Hakkında dolandırıcılık suçundan dolayı arama başlatılan ve kayıplara karışan F.Y.'yi yakalamak için emniyet güçleri çalışma başlattı.