Japonya’dan Türkiye'ye Kredi Notu Güncellemesi Japonya’dan Türkiye'ye Kredi Notu Güncellemesi

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları A.Ş. (KARDEMİR), ürünlerine yönelik sözleşmeler ile toplamda yaklaşık 20 milyon euro tutarında sipariş aldı. 

KAP'A AÇIKLAMA
Şirketten Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, “Şirketimiz, katma değeri yüksek ürünlerimize yönelik hız verdiği ürün ve pazar geliştirme faaliyetlerinin sonucunda; Avrupa pazarında yaptığı demiryolu ürünlerine yönelik sözleşmeler ile toplamda yaklaşık 20 milyon euro tutarında ihracat siparişi almıştır.” denildi.
Diğer yandan KARDEMİR tarafından ilk yerli ve milli olarak üretilen tekerlek setleri, milli yük vagonlarında kullanılması için Sivas'ta bulunan Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayi A.Ş.'ye (TÜRASAŞ) gönderildi. 

Fabrikanın ana kapısı önünde düzenlenen törende açıklamalarda bulunan KARDEMİR Genel Müdürü Necdet Utkanlar, tren tekerleklerinin bugüne kadar Türkiye'de üretilemediğini, bunun geç kalınmış bir işlem olduğunu, bu geç kalınmış olan işlemi hızlandırmaya başladıklarını belirtti.
Anadolu'da üretilen hammaddeyi, cevheri Zonguldak tarafından getirdikleri kömürü buraya demir yoluyla taşıdıklarını anlatan Utkanlar, “Bugün Devlet Demir Yolları'nın en önemli ve en büyük müşterisi KARDEMİR. 87 yıldır buranın hammadde ihtiyacı, demir yollarıyla sağlanıyor. Şirketimiz demir yolu tekerlek setini yerli ve milli hale getirerek ülkemizin önemli bir ihtiyacını daha karşılamaya başladı. Fabrikamızdan uğurladığımız TSI belgeli 8 adet demir yolu tekerlek setlerinin, işbirliği içinde olduğumuz TÜRASAŞ’a ve demir yolu sektörüne hayırlı olmasını dileriz.” dedi.

Türkiye’nin ilk yerli ve milli demir yolu tekerlek seti ürününün üretimini tamamlayarak milli yük vagonlarında kullanılması için düzenlenen uğurlama törenine, Genel Müdür Utkanlar’ın yanı sıra; İnsan Kaynakları ve İdari İşler Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Karakuş, Strateji ve Yatırımlar Genel Müdür Yardımcısı Şerif Okluoğlu, ünite müdürleri ve işçiler katıldı. 

Haber: Ersin Turan