Kdz. Ereğli'de 'Organize' işler... 

Zonguldak'ın Ereğli ve Alaplı ilçeleri Organize Sanayi Bölgesinde organize işler mide bulandırmaya devam ediyor. 

TAT METAL VE ÇINAR BORU'DAN GÜVENLİK İHLALİ!

Tat Metal ve Çınar Boru fabrikalarının doğalgaz hattına, güvenlik nedeniyle en az 20 metre uzaklıkta olması gerekirken her görülen boşluğa bina yapılması nedeniyle mesafenin azaldığı belirtildi. Bunun üzerine doğalgaz şirketinin konuyu yargıya taşıdığı öğrenildi. 

Doğalgaz borusunun üzerine binası yapılması Tat Metal ve Çınar Boru ile birlikte tüm OSB ve hatta Ereğli'yi tehdit ederken buna nasıl gözyumulduğu merak ediliyor. 

ORMANA AİT ARSAYA HAFRİYAT!

Ereğli Organize Sanayi Bölgesi içinde ormana ait bölgelere hafriyat döküldüğü, dökütlen hafriyatın bir bölümünü Orman İşletmenin geri aldırdığı öğrenildi. 

Sanat ve Bilim Etkinlikleri Zonguldak'ta Büyük İlgiyle Karşılandı… Sanat ve Bilim Etkinlikleri Zonguldak'ta Büyük İlgiyle Karşılandı…

OSB'lerde Zonguldak Valilerinin sözü geçmesi gerekirken yaklaşık 2 sene önce idareyi eline alan Çınar Boru ailesinin keyfi uygulamalarlarla Ereğli'deki sanayiciyi küstürdüğü iddia edildi. 

OSB AMACINA UYGUN KULLANILMIYOR!

Ayrıca Ereğli OSB amacına uygun kullanılmadığı belirtilirken bazı firmaların burayı üretim yerine depo niyetiyle kullanıldığı öğrenildi. 

Üretim yapılması gereken Ereğli OSB'de 5-6 tane yerin depo niyetiyle kullanıldığı, göstermelik üretim yapanlar olduğu ifade edildi. 

ORGANİZE SANAYİDE ORGANİZE İŞ!

Ereğli OSB'de boş parsel yok gibi... Alaplı OSB'de keyfi uygulamalar devam ediyor. Dışardan gelenlere öncelikle parsel olmadığı söylenip yokuş yapılırken devletin belirlediği parsel rakamının üstünde rakamlarla yerlerin verilmeye çalışıldığı iddia edildi. 

TEKAY FİRMASI ÜZERİNDEN FAİŞ FİYAT!

Aynı zamanda Ereğli Marina Kafenin sahibi olduğu  belirtilen Halil Posbıyık'ın prensi olarak bilenen TEKAY firması üzerinden devletin belirlediği parsel fiyatının 5-6 katı fiyat çekildiği iddi adeldi. 

Erdemir'den çıkan, Kıyıcak Mahallesi halkı tarafından Tübitak'tan zehirli atık olarak tasdiklenilen cürufu Alaplı OSB'de işleyen firma üzerinden OSB amacı dışında yasalar ihlal edilerek kullanıldığı iddia edildi. 

Kıyıcak Mahallesi Muhtarı Şükrü Kılıç'ın da sahibi olduğu Kılıçlar Fabrikasında da işlendiği belirtilen cüruf nedeniyle Çevre Şehircilik Bakanlığı mühürlendikten sonra tekrar bir şekilde açarak devam ettiği belirtildi. 

Ayrıca Alaplı TSO Başkanı Recep Ocak'ın da OSB'deki olup bitenlere gözyumduğu ve hatta yol verdiği iddia ediliyor. 

ARSLAN KELEŞ'E KELEK!

Türkiye genelindeki hemen hemen tüm OSB'lerde o ilçenin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı mütevelli heyetinde bulunurken Ereğli OSB'de operasyon çekilerek TSO ve başkanı yok sayıldı.

Çınar Boru ailesinin girişimleriyle Ereğli TSO Başkanı Arslan Keleş, OSB'nin müteşebbis yönetim kurulu üyeliğinden atıldı.