Ömer Selim Alan’dan bir paylaşım daha! Ömer Selim Alan’dan bir paylaşım daha!

Şenol Azman'ın hazırlayıp sunduğu Elmas TV'de yayınlanan Kara Tren programında, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın eski danışmanı Mustafa Çevik, Kent Meydanı projesindeki gerçekleri deşifre etti. 

Çevik, Erdemir'in destek vermesine rağmen Posbıyık'ın kabul etmediğini açıklayarak Halil Posbıyık'ın Erdemir'in destek vermediği yönündeki açıklamalırını da boşa düşürdü. 

Zonguldak Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık için eski danışmanı, danışmanlık yaptığı sürede gerçekleşen Kent Meydanı projesiyle ilgili gizli kalan gerçekleri açıkladı. 

Mustafa Çevik, danışmanlık yaptığı önemde bir hayırseverin sahibi olduğu özel bir şirketin kent meydanını yapmak için gönüllü olduğunu fakat Halil Posbıyık’ın kent meydanını, dışarıdan yardım almadan belediye imkanlarıyla yapmak istemesi ve bu konuda diretmesi sonucu işlerin bu kadar uzadığını ve çıkmaza sürüklendiğini iddia etti.

Şenol Azman'ın hazırlayıp sunduğu Elmas TV'de yayınlanan Kara Tren programında, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın eski danışmanı Mustafa Çevik, kendisinin de anlam veremediğini söylediği Erdemir desteğinin reddedilme olayını canlı yayında açıkladı. 

“POSBIYIK, BU ŞEKİLDE OLMAZ BEN BUNU İSTEMİYORUM"

Zonguldak Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın eski danışmanı Mustafa Çevik, “Kent meydanı projesi 2019’da İTÜ tarafından 500.000 TL ihaleyle projesi yaptırıldı. Dört kat yerin altında otopark üzerinde ise belediye binası olacak şekilde. Maliyet hesabı yapılınca 90-95 milyon civarında bir rakama denk geliyordu. O dönem bunu belediye imkanlarıyla yapmak mümkün gözükmüyordu. Daha sonra OYAK ile yaptığımız görüşmeler neticesinde, bunu resmi olarak kimse açıklamayacak ama ben söyleyeyim bunun arkasında kurumun olduğu ve projeye talip olduğunu öğrendik.  Her ne kadar reddetseler de gerçek bu. Hatta öyle demir, çimento desteği falan değil. Komple projeyi yapıp teslim etmeye taliptiler. Projeyi gönderdik, incelendi, onaylandı ama sonrasında olaylar değişti. Belediye ilk başta kabul ettiği halde sonradan ‘Biz hayırsever desteğini kabul etmeyiz’ dedi. Sebebini ben de anlayamadım. Mantıken ben bir cevap bulamadım. Kendisine sorduk bu konuyu ama ‘Bu şekilde olmaz. Ben bunu istemiyorum’ şeklinde konuştu" dedi.