Ankara Eximbank temsilcileri Zonguldak Genel Ticaret Fuarında brifing verdi Ankara Eximbank temsilcileri Zonguldak Genel Ticaret Fuarında brifing verdi

Karaelmas Gazeteciler Derneği yönetim kurulu tarafından yapılan açıklamada, Özgür Halkın Sesi Gazetesi’nden Mustafa Özdemir ile Seyfi Boyraz haber yapmak için gittikleri özel şirkete ait maden ocağı sahipleri tarafından tartaklandı. Olaydan sonra gazetecilerin Kilimli ilçe emniyet müdürlüğüne gidip şikayetçi oldukları öğrenildi.
Olayla ilgili olarak Özgür Halkın sesi Gazetesinde yayınlanan haber şu şekilde meydana geldi. 
“Sosyal haklarını alamadıkları ve hafta sonu çalıştıkları gerekçesiyle grev başlatan 20 kadar işçiyle görüşmek üzere bölgeye giden Özgür Halkın Sesi’nden Mustafa Özdemir ve Seyfi Boyraz’ın bulunduğu aracın önünü kesen Enka Madencilik’in sahibi Ali Uçar’ın oğlu Ahmet Uçar, önce aracı tekmeledi.
Ardından küfürler savuran Uçar, Mustafa Özdemir’in elindeki telefonu gasp etti. Özdemir’in elindeki telefondan olay yerindeki fotoğrafları silmek istedi.
Telefonunu geri alan Mustafa Özdemir, hakaret ve küfürler savuran Ahmet Uçar’dan şikâyetçi olmak üzere Kilimli İlçe Emniyet Müdürlüğüne gitti.”
Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) Gazeteci meslektaşlarımıza yapılan her olayda olduğu gibi böyle bir durumda da bu tür hadiseleri tasvip etmediğimizi, kınadığımızı ve şiddete hayır dediğimizi bir kere daha hatırlatıyor ve arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.