Düzce Üniversitesi Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Türkiye Turizm Akademisyenleri Derneği (TUADER) tarafından başarılı bir akreditasyon süreci geçirerek onay aldı. TUADER, Yükseköğretim Kurulu Kalite Birimi (YÖKAK) tarafından yetkilendirilen ve eğitim-öğretim süreçlerinde yüksek standartları sağlayan üniversiteleri değerlendiren tek kuruluştur.

KALİTELİ TURİZM EĞİTİMİ İÇİN "TAM AKREDİTE"

TUADER, eğitim kalitesini ve standartlarını yüksek tutan üniversiteleri akredite ederek turizm sektörüne nitelikli, bilinçli ve kalifiye personel yetiştirilmesine katkı sağlamaktadır. Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, TUADER'in 9 ayrı kategoride değerlendirdiği akreditasyon sürecini başarıyla tamamlayarak "Tam Akredite" statüsüne layık görüldü.

Kocaeli, Bilecik, Bolu, Zonguldak'ın Başaramadığını Düzce Başardı!1

ÇALIŞMA VE İŞ BİRLİĞİ

Akreditasyon sürecinin başarılı bir şekilde tamamlanmasında, bölüm öğretim elemanlarının iş birliği ve ekip çalışması önemli bir rol oynadı. Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Muammer Mesci ve Müdür Yardımcıları, öğretim elemanları ile birlikte TUADER'in yönlendirmeleri doğrultusunda süreci yönetti.

BİRİM İÇİNDEKİ İYİLEŞMELER VE YENİLİKLER

Yüksekokul, kuruluşunun 30. yılını kutlamakta olup, bu süre zarfında edindiği deneyim ve birikimi sürekli iyileştirme anlayışıyla birleştirmiştir. Akreditasyon sürecinde, program öğretim amaçları ile öğretim çıktılarını güncelleyen Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, demokratik bir ortamda çalışma imkanı sağlayarak katılımcı yönetim anlayışını benimsemiştir.

TURİZM SEKTÖRÜ NİTELİKLİ PERSONEL 

Turizm İşletmeciliği Bölümü, bu başarı ile Türkiye'de akreditasyon belgesi verme konusunda yetkilendirilmiş tek kuruluş olan TUADER tarafından 2029 yılına kadar "Tam Akredite" olarak değerlendirildi. Düzce Üniversitesi Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, bu önemli adımıyla turizm öğrencilerine değer katan bir birim olma yolunda ilerlemektedir.

Zonguldak-Düzce karayolunda tır böyle yandı! Zonguldak-Düzce karayolunda tır böyle yandı!

HABER MERKEZİ