TEÇ-Sen Devrek İlçe Temsilcisi Alican KÜÇÜKLER, son zamanlarda eğitim kurumlarında artan şiddet olayları, ülke genelinde büyük endişeye sebep olmasıyla ilgili yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi;

"Ülkemizde son zamanlarda eğitim kurumlarında şiddet olayları tırmanmaya başlamış, eğitim çalışanları darp edilip öldürülmektedir. Bu durum, maalesef toplumsal vicdanı derinden yaralamakta ve geleceğimiz olan çocuklarımızın güvenliği konusunda büyük endişeler yaratmaktadır. Son olarak, bir eğitim kurumunda yaşanan elim olayda, bir eğitim çalışanımız ve okul müdürümüz, okuldan uzaklaştırılan bir öğrenci tarafından silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetmiştir. Bir kez daha İbrahim OKTUGAN öğretmenimize Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve MEB ailesine başsağlığı diliyorum.

Meydana gelen bu şiddet olaylarından da anlaşılacağı üzere “EĞİTİM ÇALIŞANLARINI ŞİDDETE KARŞI KORUMA YASA TASARISININ” önemi bir kez daha anlaşılmıştır.

Eğitim kurumlarındaki güvenlik zafiyetleri, şiddet olaylarının yaşanma riskini artırmaktadır. Eğitim kurumlarında şiddetin önlenmesi ve eğitim çalışanlarının ve öğrencilerin can güvenliğinin sağlanması için acil bir eylem planı hazırlanmalı ve uygulamaya konulmalıdır.

Bu kapsamda; Türkiye Büyük Millet Meclisi yarından tezi yok harekete geçmeli eğitim kurumlarında şiddetin önlenmesi ve cezalandırılması için etkili bir kanun çıkarmalıdır. Bu kanunla, şiddet olaylarına karışanlara caydırıcı cezalar verilmeli, eğitim kurumlarında güvenlik önlemleri artırılmalı ve şiddetin önlenmesi için gerekli tedbirler alınmalıdır.

Bugün itibariyle okul ve kurumlarımızda görev yapan güvenlik görevlisi yok denecek kadar azdır. Bu durum öğrencilerimizi ve eğitim çalışanlarını kötü niyetli kişiler tarafından gerçekleştirilecek her türlü tehdit ve şiddete karşı savunmasız kılmaktadır.

Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı’na da birçok görev düşmekte, bunların en başında ise Okul ve eğitim kurumlarının güvenliğini sağlamak adına her okul ve kurumda mutlaka "Güvenlik Görevlisi" istihdam etmek gelmektedir.

Tuzun Gizli Tehlikesine Dikkat! Tuzun Gizli Tehlikesine Dikkat!

Ayrıca, Eğitim-öğretim dönemlerinde güvenlik tedbirleri sıkılaştırılmalı ve emniyet güçleriyle işbirliği artırılmalıdır. Okul çevrelerinde güvenlik önlemleri artırılmalı, şüpheli şahıslara karşı önlemler alınmalıdır.

Eğitim Çalışanlarını Şiddete Karşı Koruma Yasasını bir an önce çıkarsın, Eğitim Kurumları Şiddet Yuvası Değil, Barış Yuvası Olsun.

"Eğitim Çalışanları Hiçbir Koşulda Yalnız Bırakılmayacaktır."

Whatsapp Image 2024 05 10 At 13.08.00