Lionel Messi, Barcelona’ya dönüşünün gerçekleşmemesinin ardından kariyerinin bir sonraki bölümünü Major League Soccer’da (MLS) başlamak için “hevesli” olduğunu söyledi.

35 yaşındaki Messi, geçtiğimiz hafta Paris Saint-Germain ile olan sözleşmesinin 30 Haziran’da sona ermesinin ardından Inter Miami CF’ye katılma kararını duyurdu ve ABD’de onu bekleyen zorluğa hazır olduğunu belirtti.

Hamas Heyeti Kahire'ye Yola Çıkıyor Hamas Heyeti Kahire'ye Yola Çıkıyor

Arjantin TV’si Publica’ya konuşan Messi, “Ben iyiyim” dedi ve ekledi: “Başlangıçta, (Barcelona’ya dönmek) farklı bir fikrimiz vardı. Ancak verdiğimiz karardan memnunuz. Bu yeni meydan okumayı, bu değişimi yaşamaya hevesli ve hazırım.”

2022 Dünya Kupası’nı Arjantin ile kazanan Messi, eski kulübü Barcelona’ya dönmek için teklifler almasının yanı sıra, Suudi Arabistan kulübü Al Hilal’a olası bir transfer için de teklif aldı. Ancak sonunda, MLS’teki David Beckham’ın ortak sahibi olduğu Inter Miami’ye transfer olmaya karar verdi.

Kararından mutlu olduğunu söyleyen Messi, “Önemli bir adımdı ama aynı zamanda, ne anlama geldiğinin, ne yaptığımın farkındaydım. Mutluyuz.” ifadelerini kullandı.

“DÜNYA KUPASI’NI KAZANAMASAYDIK…”

Bu hafta 2026 Dünya Kupası’nda oynamayı planlamadığını açıklayan Messi, hız kesmiyor.

Arjantin kaptanı, perşembe günü oynanan ve Avustralya’yı 2-0 yendikleri hazırlık maçında, uluslararası kariyerindeki en hızlı golünü attı ve maçın 79. saniyesinde fileleri havalandırdı.

Dünya Kupası zaferinin tadını çıkarmak için milli takıma veda etmediğini söyleyen Messi, “Dürüst olmak gerekirse, Dünya Kupası’nı kazanmamış olsaydık, artık milli takımda oynamıyor olurdum. Dünya şampiyonu olarak milli takımdan ayrılamam. Bunun keyfini çıkarmak istiyorum.” dedi.

“AĞLAMADIM AMA ÇOK ACI ÇEKTİM”

Messi, 2021’de ezeli rakipleri Brezilya’yı finalde yenerek Copa America’yı kazanmadan önce Arjantin ile üst üste üç final kaybetmişti. Katar’daki Dünya Kupası’na giderken Messi’den daha fazla baskı altında olan bir oyuncu yoktu.

“Ağlamadım ama çok acı çektim. Çok zor zamanlar geçirdim, ama milli takımla bir şeyler kazanma arzum hep vardı. Aklımda bunu başaracağımı biliyordum. Başaramasaydım bile, denemeliydim. Bireysel ve kulüp düzeyinde her şeyi kazanmış olmama rağmen, milli takımla büyük bir unvan kazanamamış olmam, bir şeylerin eksik olduğu anlamına gelirdi.”

“EN ÇOK KATAR’DAN KEYİF ALDIM”

Yedi kez Ballon d’Or kazanan Messi, Katar’da muhteşemdi ve Arjantin’in 36 yıl sonra ilk dünya şampiyonluğunu kazanmasına yardımcı olan yedi gol ve üç asistiyle turnuvanın en iyi oyuncusu seçildi.

“Katar Dünya Kupası’nda, öncekilerden daha çok keyif aldım çünkü son olabileceğini biliyordum. Gruba tam güvenim vardı.”

Bütün şampiyonluklara, gollere ve rekorlara rağmen Messi, iyi bir insan olarak hatırlanmak istiyor:

“Her şeyden önce, spor yönünden çok, iyi bir kişi olarak hatırlanmak istiyorum.”