Hafta Sonu Hava Durumu Fırtına Uyarısı ve Yağış Bekleniyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ise İstanbul'da öğle saatlerinden itibaren kuvvetli rüzgarın fırtına şeklinde eseceğini bildirdi. Ayrıca, 10 il için sarı ve turuncu kodlu uyarılar yapıldı.

Yağışlı ve Karlı Hava Bekleniyor

Ülke genelinde genellikle yağmur ve sağanak şeklinde görülecek olan yağışlar, bazı bölgelerde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacak. Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz'in doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi, Doğu Karadeniz kıyıları, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Antalya'nın doğu ilçeleri, Bingöl, Bitlis, Muş, Hakkari, Erzincan, Tunceli ve Şırnak çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi, "Karadeniz’de Fırtına Bekleniyor" başlıklı uyarıda, fırtınanın Batı Karadeniz'de Cumartesi günü etkili olacağını, Doğu Karadeniz'de ise Cumartesi günü öğle saatlerinden itibaren etkisini göstereceğini bildirdi. Ayrıca, İstanbul'da öğle saatlerinden itibaren fırtına şeklinde rüzgar esmesi bekleniyor.

Otopark çilesi isyan ettirdi! Otopark çilesi isyan ettirdi!

Ulaşımda Aksama İhtimaline Karşı Uyarı

Bu olumsuz hava koşulları nedeniyle ulaşımda aksama yaşanma ihtimaline karşı vatandaşlar uyarıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ise fırtına nedeniyle olumsuzluklara karşı hazırlıklı ve tedbirli olunması gerektiğini açıkladı.

HABER MERKEZİ