Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'de düzenlediği basın toplantısında, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili seçilen ve tutukluluğu devam eden Can Atalay'ın, Anayasa Mahkemesi kararlarına göre bugün Meclis'te olması gerektiğini belirtirken 2021 yılında Ak Parti eski Mersin milletvekili Zeynep Gül Yılmaz ile Polis arasında yaşanan olayın gelişmelerini de gündeme taşıdı.

Konunun takipçisi olduğunu belirten Başarır,

Uzman İslam Memiş Uyarıyor! Altın Fiyatlarındaki Düşüşler Alım Fırsatı mı? Uzman İslam Memiş Uyarıyor! Altın Fiyatlarındaki Düşüşler Alım Fırsatı mı?

''İki yıl önce vahim bir olay yaşamıştık. Mersin'deki polis, çevirme sırasında bir milletvekili tarafından hakarete uğramıştı. ‘Şerefsiz' kelimesi kullanılmıştı. İki yıldır o polisler açıktaydı.

Dün, iki polisin ihraç edildiğini öğrendik. Evet, aslında geçen dönem milletvekilliği görevini yürüten Zeynep Gül Yılmaz yargılanmalıydı.

Kamu görevlilerine hakaretten yargılanmalıydı. Ama üzülerek söylüyorum ki Zeynep Gül Yılmaz, bugün milletvekili değil. Bugün o mağdur. Ama iki polisimiz hem hakarete uğradı hem ihraç edildi.

Ben İçişleri Bakanlığı'nın bu kararı tekrar gözden geçirmesini ve bir parça mahcubiyet yaşamasını öneriyorum. Hiç kimse bu ülkenin polisine hakaret edemez, ama AK Partiliysen böyle bir özgürlüğün var. Hem hakarete uğratıp hem de ihraç ettirebiliyorsun.'' dedi.