Yıl 1967…İnağzı Çamlık mahallesinde yer alan ve eskiden TTK’ya ait olan ocaklarda o zamanlar hizmet için kullanılan katırların beslenme ve saman balyalarının yer aldığı bina okul ihtiyacının giderilmesi münasebetiyle içi-dışı düzenlenerek “İnağzı ilkokulu” adıyla eğitime başlatılmıştı.

Uzun yıllar bu binada binlerce öğrenci okuyarak mezun olmuş ve yüzlerce öğretmen de yöre halkı çocuklarına eğitim hizmeti vermişti. Hatta ben dahi bu okuldan mezun olarak 5. Sınıfı bitirmiş ve diplomamı almıştım.

Gel zaman git zaman İnağzı’na yeni yapılan ve adına da Köksal Toptan okulu verildikten sonra ilkokula ihtiyaç kalmadığı gerekçesiyle bu okul daha sonra “Kilimli Anadolu Lisesi” olarak hizmete başladı çok büyük bir canlılık da getirdi. Her taraf cıvıl-cıvıl öğrenci sesleriyle inliyordu. Çamlık mahallesi ve sakinleri öğrencilerle adeta et-tırnak olmuştu.

Inağzı Okulu

Sonra ne oldu?

Evet sonra alınan karar gereğince bu eğitim yuvası yerle bir edilerek tarihi bina enkaz hale geldi.

Ankara Eximbank temsilcileri Zonguldak Genel Ticaret Fuarında brifing verdi Ankara Eximbank temsilcileri Zonguldak Genel Ticaret Fuarında brifing verdi

Beklendi ki, eskimiş olması sebebiyle yepyeni bir okul yapılacak. Fakat burayı yıkanlar eğitimi felç edenler aradan geçen yıllar içerisinde buraya bir çivi dahi çakmadı ve hala atıl durumda bir yetkiliden haber bekleniyor.

Şimdi bizde diyoruz ki, Zonguldak’ın yeni Milli Eğitim Müdürü olarak göreve başlayan Sayın Osman BOZKAN’ı göreve davet ediyoruz. Burası hakkında belkide bilgisi dahi yoktur. Daha önceki aylarda ben yine bu köşeden konuyu gündeme taşımış ve Bozkan’dan önceki bayan Milli Eğitim Müdürü bu yıkılan okula yardımcılarını görevlendirmiş ve başka bir proje düşündüklerini bildirmişti.

Düşüne düşüne aradan aylar geçti ilgilenen olmayınca bende yeni Müdürümüz Osman Bozkan’a çağrıda bulunuyorum. Sayın Osman Bey Çamlık mahallesinde bulunan yıkılan bu okulun yerine bir zahmet giderek inceleme yapın. Bomboş ve geniş bir alan var burada, sağda-solda yer aranacağına burayı bir şekilde değerlendirmeye alın. Hatta ben bu mahallede oturuyorum beni de çağırın birlikte gidelim güzel bir haber ortamı da hazırlayalım.

Bu gazetenin Genel Yayın Yönetmeni olarak sizden duyarlı olmanızı bekliyorum. Burasını haber gündeminden çıkaran müdür olun. Haber-Yorum: Mustafa Emen