Akçakoca-Ereğli Yolu'nda Uyuşturucu Operasyonu! Akçakoca-Ereğli Yolu'nda Uyuşturucu Operasyonu!

Kdz. Ereğli ilçesi Kışla Sanayi sitesinin önündeki Kdz. Ereğli Belediyesine ait 20 dönüm arsayı satışa çıkartma girişimine tepkiler artmaya devam ediyor. 

Kamuoyunun oluşmasının ardından Ak Parti, MHP ve CHP'li bazı Belediye Meclis üyelerinin vefo etmesiyle Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın satma gayreti şimdilik engellenmişken bu çabaya bir tepki de Ereğli Belediye Başkan adayı olacağını açıklayan Murat Sesli'den geldi. 

Satışa karşı gelen CHP'li dahil tüm belediye meclis üyelerine hakaretler yağdıran Halil Posbıyık'a tepki gösteren Sesli, olası satışa izin verilmesi durumunda almak isteyenleri uyardı.

"SATAN ADAM GERİ VERİR"

İmza Gazetesine konuşan Kdz. Ereğli Beledilye Başkan adaylarından Murat Sesli, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın satmaya çalıştığı kamyon garajı için uyardı!

Başkan adayı olduğunu ifade eden Murat Sesli, "Zonguldak ve Ereğli'nin en büyük sıkıntısı arsa... Rant için yer vermem. Burayı alan adam geri verir. Oraya hiç birşey yaptırtmam. Belediye Ereğli'de yer yok diyor. Bu kadar dönümlük yer satılır mı? Uyarıyorum, alan geri vermek zorunda kalır" dedi.

"KAMYON GARAJINA PROJEMİZ VAR"

Kdz. Ereğli Başkan adayı Murat Sesli, "Kamyon garajının bulunduğu bölgeyle ilgili projemiz var. Çok önemli projemiz hazırlanıyor. Öyle bir projemiz var ki oradaki sanayi alanını da bütünleştirecek proje. Rant için yer vermem. Belediye işyeri açar, kafe açar. Arsasını rant için satmaz" dedi. 

ARSA SATIŞI, 14'E KARŞI 17 OY İLE REDDEDİLMİŞTİ...

Halil Posbıyık'ın seçime 6 ay kala Ereğli halkının nefes aldığı arsayı satışa çıkarmak için onay istediği meclisten onay çıkmamıştı.

31 meclis üyesinden 14'ü satılması yönünde oy kullanırken 17 meclis üyesi red yönünde oy kullandı. 

Yapılan oylamada 11 Ak Parti, 1 MHP'li meclis üyesinin yanı sıra 5 CHP'li meclis üyesinin "RED" vermesiyle satışa onay çıkmamıştı.