Nerde o eski ucuz pazarlar. Fiyatlar cep yakıyor

Yaz geride kaldı ve kış kapıya dayandı. Pazar yerinde yaz aylarının bolluk günleri hala güncelliğini koruyor, pazarda ne arasan mevcut ama fiyatlarda gözle görülür uçuş var.

Bunu anlamak için fotoğrafta görülen etiketlere bakmak yeterlidir. Bu etiketler 2-3 ay öncesine ait fiyatlarla vatandaşın hizmetine sunulmuştu. Görüldüğü üzere birkaç yeşilliğin üzerinde 2 lira gibi fiyatlar göze çarpıyor fakat bugün şehrin herhangi bir pazarına gidin aynı yeşilliklerin fiyatlarının en azında 5 lira etiketi görmek mümkün ve hatta 6-7 lira üzerinde çıktığı da görülecektir.

Bunu nerden biliyorum derseniz kendim bizzat Kilimli pazaryerine giderek pazarı izleme şansım oldu ve gitmişken de o taze muhteşem görünen yeşilliklerden alayım dedim. Her yer bolluk içinde gözlerinizi alamıyorsunuz ama fiyatlar ise cep yakıyor.

İşte aldığım ürünler ve fiyatları:

Domates: 5 veya 6 lira.

Salatalık: 5 lira.

Kent merkezinde yoğun sis! Kent merkezinde yoğun sis!

Patlıcan: 5 lira.

Marul: 5 lira.

Biber: 6-7 lira.

Kabak: 5-6 lira.

Ispanak: 5-6 lira.
Pırasa: 5 lira.

Dolma biber: 7 lira.

Patates ve soğan ise çok normal 2 lira.

Daha birçok ürünün fiyatları değişik şekilde devam ediyor. Yani işin özü şu durum ön planda. Pazara gittiğiniz zaman sadece adı geçen yeşilliklere ödediğiniz para 50 lira dolayında ve alamadığınız daha çok ürünleri buraya ilave etmedik. Yani, adı geçen yeşilliklerin yanında diğer ürünleri de alacak olduğunuzda inanın en az 200 liradan aşağı pazardan çıkmanız mümkün değildir. Bunu bizzat yaşayan ve ödeyene birisi olarak söylüyorum.

Fotoğrafı konuşturduğumuzda: Allah fakir-fukaraya yardım etsin, tencereye yeşillikten başka bir şey girmeyen hayatta eti zaten kurbandan kurbana hatırlayan ve yaşayan bir toplum olduk. Hele pandemi münasebetiyle herkes zaten korku içinde fakat insanız boğazlar yiyecek karınlar doyacak ve hayat bir şekilde devam edecek. İnşallah bu kötü günlerin geride kalması tek dileğimizdir.

Fotoğraflar konuşursa: Haber-Yorum: Mustafa Emen