Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü, 2 Ocak 2024 tarihinde yaptığı açıklamada TÜPRAŞ - Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş. (TUPRS) İzmir Rafineri Santraline Yardımcı Kaynak Güneş ve Rüzgar Enerji Santrali projesi hakkında bilgilendirme yaptı. İşte detaylar:

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü, TÜPRAŞ'ın İzmir Rafineri Santraline Yardımcı Kaynak Güneş ve Rüzgar Enerji Santrali projesine ilişkin açıklama yaptı.

Proje Detayları

Açıklamada, TÜPRAŞ İzmir Rafineri Santraline Yardımcı Kaynak Güneş ve Rüzgar Enerji Santrali projesinin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu İDK toplantısının 17 Ocak'ta gerçekleştirileceği ifade edildi.

İDK Toplantısı

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü, projeyle ilgili ÇED raporunun detaylarını içeren İDK toplantısının 17 Ocak tarihinde yapılacağını duyurdu.

Bilgilendirme Açıklaması

Kurumun internet sitesinde yapılan açıklamada, proje ile ilgili detaylı bilgilerin yer aldığı belirtildi. Vatandaşlar ve ilgili tarafların projeye dair açıklamaları ve detayları inceleyebilmeleri için Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesine başvurmaları önerildi.

TÜPRAŞ İzmir Rafineri Santraline Yardımcı Kaynak Güneş ve Rüzgar Enerji Santrali projesi ÇED raporu İDK toplantısı 17 Ocak’ta yapılacak.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

Fahiş fiyat ve stokçuluğa ceza yağacak! Fahiş fiyat ve stokçuluğa ceza yağacak!

“İZMİR ili ALİAĞA ilçesi sınırları içerisinde TÜRKİYE PETROL RAFİNERİLERİ ANONİM ŞİRKETİ tarafından yapılması planlanan TÜPRAŞ İzmir Rafineri Santraline Yardımcı Kaynak Güneş ve Rüzgar Enerji Santrali (1,86 Ha – Yardımcı GES Kaynak Kapasitesi: 1,2415 MWm/1,2415 MWe, 3 Adet Türbin Yardımcı RES Kaynak Kapasitesi: 12,6000 MWm/12,6000 MWe, Toplam Tesis Kapasitesi: 108,5516 MWm/92,3100 MWe) projesi ile ilgili olarak hazırlanan ÇED Raporu, ÇED Yönetmeliği’nin 11. maddesi kapsamında Bakanlığımıza sunulmuş olup, inceleme değerlendirme süreci başlamıştır. Proje ile ilgili olarak 17/01/2024 tarihinde İDK toplantısı gerçekleştirilecektir. Bakanlığımıza sunulan ÇED Raporu https://eced-duyuru.csb.gov.tr/eced-prod/duyurular.xhtml adresinde yer almaktadır.”