Bir zamanlar denizi, kumu, güneşi dupduru denizi ve peş peşe sıralanmış (1-2-3-4-5) kaya ile ün salan İnağzı sahilinde şimdilerde çok büyük hüzün var.

Dolmuşlara zam gelecek mi? İşte cevabı Dolmuşlara zam gelecek mi? İşte cevabı

Zonguldak-Kilimli sahili boyunca Kilimli’ye kadar uzanan güzergahta yol çalışmaları sebebiyle dolgu yapılarak tüm güzellikler yok edilerek denize gömüldü.

Sahilden yaklaşık 100 metre uzakta bulunan bu sıra-sıra kayacıklara yüzerek giden vatandaşlar dilediği kayalara çıkarak alt kısmına dalarak midye çıkartır ve pırıl-pırıl denizin keyfini çıkartırdı. Daha sonra ise denize uzanan ve 30 metre uzunluğundaki 5. Kayaya giderek üzerine çıkar güneşlenirlerdi.

Bu kayaların geçmişi o kadar çok uzun yıllara dayanırdı ki tüm güzelliği ve ihtişamı ile yerli ve yabacıların ilgi odağı haline gelmişti.

Gel gelelim bu canım güzellikler sahil yolunun geçmesiyle birlikte dolgu yapılarak denizin içinde kayboldular. Hiç olmazsa bu tarihi kayaların üstü kapatılmayabilir ve tam sınırında dolgu tamamlanarak nostalji olarak da bırakılabilirdi. Ama o kadar çok böylesine güzellikleri yok eden bir kafa yapısına sahibiz ki maalesef işte fotoğrafta görüldüğü üzere 5. Kayanın sadece kafa kısmı gözüküyor onu da denize gömecekler.

Bu vesileyle sadece az bir kısmı kalan 5. Kayayı fotoğraflar konuşturalım olarak sizlerin görüşüne sunmak istedim ama tarihin denize gömülmesine şahit oluyorsunuz.

Haber-Foto-Yorum: Mustafa Emen.