Maç satılmasından, şampiyonluk maçına u-19'la çıkmaya,
Futbolcu dövülmesinden, hakem dövülmesine,
Arabistan rezaletinden, Trabzon rezaletine.

Yukarıda saydığım olayların bir tanesi 1,5 sene önce, üç tanesi yaklaşık birkaç ay önce, ikisi de bu hafta gerçekleşti.

Büyük İstanbul yürüyüşü yapılacak mı? Büyük İstanbul yürüyüşü yapılacak mı?

Ankaraspor-Nazilli Belediyespor karşılaşmasında her şey apaçık ortadayken güya incelemeye alındı ses seda çıkmadı. Bu kaostan beslenenler olur, Türk futbolunu kara deliğin içine sürüklersiniz dedik daha 1 hafta dolmadan Serik Belediyespor-Esenler Erokspor maçında da şaibe kokan olaylar oldu.

1 yıl boyunca ödeme alamadıklarını iddia eden Serik Belediyespor futbolcuları ve teknik heyeti, iki hafta önce puan çıkartabilmek için Zonguldak Kömürsporlu futbolcularla fiziksel temasa girerken, sadece iki hafta sonra Esenler Erokspor karşılaşması öncesinde "Ödemelerimizi alamıyoruz, verilen sözler tutulmuyor" şeklinde açıklama yaparak maça çıkmayacaklarını duyurdu.

Ancak, ne oldu ya da ne bitti bilinmez maçtan birkaç saat önce stadyuma gelen futbolcular, maça çıkmak istediklerini belirtti fakat bu sefer yönetim izin vermeyerek u-19'la çıkma kararı aldı. Sonrasında futbolcular ve teknik heyet, "Nasıl u-19'la çıkarsınız?" diye yönetime tepki gösterdi. Sonuç? Esenler Erokspor rakibini 6-0'la geçerek şaibeli bir şekilde şampiyonluğunu ilan etti.

Uzun lafın kısası, Mehmet Büyükekşi döneminde TFF'nin karar mekanizmasının çökmesi Türk futbolunu büyük bir karanlığın içerisine çekmiştir. Eğer bugün bunu kontrol altına almazsanız gelecekte ne u-19'la maç satacak olanları engelleyebilirsiniz ne de maç boyunca 0-0 için orta sahada top çeviren takımları. Önümüzdeki yıllarda Türkiye'nin çeşitli liglerinde birçok futbol kulübü bu yüzden küme düşecek, play-off'a kalacak veya şampiyon olacaklar. Sebep? Mehmet Büyükekşi ve ekibinin beceriksizliği.

Zonguldak Kömürspor, Kırklarelispor'a mağlup olduktan sonra yalandan Ankaraspor ve Nazilli Belediyespor'un 1 puanları silinecekti. TFF şu an kara kara düşünüyor, "Ne yapacağız?" diye.

Bende merak ediyorum "Ne yapacaksınız?" diye.

Acaba gider ayak doğru bir karar mı verecekler ya da sonsuza dek Türk futbolunu bir çıkmaza mı sürükleyecekler? Bakıp göreceğiz.