Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Karadeniz Gazı töreni için geldiği Filyos'ta müjdesini verdiği Türk Taşkömürü Kurumu (TTK)'ya yapılacak olan 2000 kişilik işçi alımının başvuruları 25 Eylül Pazartesi itibariyle başladı.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK)'ya 2 bin kişilik işçi alımı için başvurular ilk kez İŞKUR İl Müdürlüklerine yapılmayacak. E-Devlet, İŞKUR E-Şube ve Alo 170 telefon hattı ile alınacak başvurularla birlikte kurum önlerinde sıra bekleyen insanların oluşturduğu uzun kuyruklar da tarih olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Karadeniz Gazı'nın devreye alım töreninde verdiği Türkiye Taşkömürü Kurumu'na 2 bin madenci alımı için başvurular 25 Eylül Pazartesi günü başlarken, Zonguldak, Bartın ve Karabük illerinden alınacak madencilerin başvuru için İŞKUR önlerinde oluşturduğu sıra kuyrukları tarih olacak. Zonguldak için bin 500, Bartın için 400 ve Karabük'ün Yenice ilçesi için 100 olmak üzere toplam 2 bin yeraltı "pano-ayak üretim işçisi" istihdamı için başvuracak kişiler, kuruma gitmeden de ALO170 Çağrı Merkezi, İŞ-KUR internet şubesi ve e-Devlet üzerinden başvurularını yaparak, kontrol edebilecekler.

TTK 2 Bin İşçi Alımı Şartları

Zonguldak, Bartın, Karabük ve Kastamonu'da kaç tane Suriyeli yaşıyor? Zonguldak, Bartın, Karabük ve Kastamonu'da kaç tane Suriyeli yaşıyor?

–  Başvuru tarihinin son günü itibariyle 18 yaşını tamamlamış olmak,

–  En az İlkokul mezunu olmak,

–  Başvuru tarihinin ilk günü itibariyle 32 yaşından gün almamış olmak,

–  Zonguldak 1500 işçi alımı için Zonguldak ilinde, Bartın 400 işçi alımı için Bartınilinde, Karabük 100 işçi alımı için Karabük ilinin Yenice ilçesinde ikamet ediyor olmak. Zonguldak, Bartın ve Karabük Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerince, 25.09.2023 tarihinde başlayacak olan 5 günlük işçi alım ilanı süresi içinde, şartlara haiz olan adayların Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı olan adrese göre Zonguldak, Bartın veya Karabük İşKurumu İl Müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekmektedir.
Başvuranlar arasından işe girmeye hak kazanacak adayları tespit etmek amacıyla; 

Zonguldak 1500 işçi alımı için; 13.10.2023 tarihinde saat: 14:00’te, Zonguldak Site(Bahçelievler) Kapalı Spor salonunda,
Bartın 400 işçi alımı için; 20.10.2023 tarihinde saat:14:00’ te, Bartın Ömer Tepesi KapalıSpor salonunda,
Karabük Yenice ilçesi 100 işçi alımı için; 20.10.2023 tarihinde saat:16:00’ da KarabükYenişehir Merkez Spor salonunda, noter kura çekimi yapılacaktır.