Bartınlı 400 madenciden 290'ının Zonguldak'a transfer edilmesi kararına karşı tepkiler, Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır ve Genel Maden-İş Amasra Şube Başkanı Ümit Çınar'ın bir araya gelmesiyle daha da arttı. İki lider, Bartın ve Amasra'nın çıkarlarını korumak adına ortak bir duruş sergileme kararı aldı.

Belediye Başkanı Çakır, Şube Başkanı Çınar'ı Ziyaret Etti

Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, Zonguldak'a transfer edilecek Bartınlı madenciler konusunda endişelerini dile getirmek ve ortak bir tepki oluşturmak amacıyla Genel Maden-İş Amasra Şube Başkanı Ümit Çınar'ı ziyaret etti. Görüşme, Bartınlı madencilerin büyük bir kısmının Zonguldak'a gönderilmesine karşı ortak bir tavır sergileme konusunu ele aldı.

Zonguldak Merkez İlçe Başkanı belli oldu! Zonguldak Merkez İlçe Başkanı belli oldu!

Yerel Yönetimler İşbirliği İçinde

Toplantıda, Bartın ve Amasra'nın ekonomik ve sosyal dengesini olumsuz etkileyebilecek olan bu karara karşı yerel yönetimlerin ortak bir duruş sergileme kararı alındı. Bartın Belediye Başkanı Recai Çakır ve Amasra Belediye Başkanı Ümit Çınar, bu kararın geri alınması için birlikte hareket etme kararı aldılar.

Kararın Geri Alınması İçin İşbirliği

Görüşme sonucunda, Bartın ve Amasra belediye başkanları, Zonguldak'a transfer edilecek madenciler konusunda ortak bir çaba harcanması ve kararın geri alınması için birlikte takipçi olunması konusunda mutabakata vardılar. Bu doğrultuda, gerekli adımların atılması ve yerel halkın çıkarlarının korunması için işbirliği içinde hareket edileceği bildirildi.

Bartın ve Amasra belediyeleri, bu ortak çaba ile yerel ekonominin ve istihdamın korunması adına kararlı bir şekilde hareket edeceklerini açıkladılar.

HABER MERKEZİ