Cumhurbaşkanlığı Etik Kurulu üyesi ve TBMM eski Başkanı Köksal Toptan, Karadeniz gazının devreye alınması ve Filyos projesini değerlendirdi.

Zonguldak Kömürspor eski teknik direktörü Cahit Terzi’nin mutlu günü! Zonguldak Kömürspor eski teknik direktörü Cahit Terzi’nin mutlu günü!

Zonguldak'ın Karadeniz gazıyla Türkiye ekonomisine çok büyük bir katkı sunacağını ve Karadeniz gazının Türkiye ekonomisini daha da güçlendireceğini ifade eden Köksal Toptan gazetecilerin sorularını şu şekilde cevapladı.

e3f3f1c7-ebf3-4625-b314-0a2663d483a4

Türkiye'nin  Enerji zengini olma yolunda hızla ilerlediğini belirten Köksal Toptan şunları söyledi:

"Karadeniz gazının keşfi, karaya çıkartılması ve devreye alınacak olması Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük olaylarından birisidir. Çağımızın zenginliği olan petrol ve doğalgaz baktığımız zaman Türkiye, enerji zengini olma yolunda büyük bir hızla ilerliyor. 

Sadece Filyos sadece doğalgazın çıktığı bir yer değil ekonomik büyüklükleri zorlayan ve arkasından gelecek olan büyük kalkınma hamlesine işaretidir.

Türkiye'nin geleceği için Türk milleti için gelecek kuşaklar için çok önemli bir başlangıçtır.
Inanıyoruz ki keşfedilenlerden daha fazla rezerv deniz altında mevcut. Kendi milli imkanlarımızla bu gazları bulup ülkemizin zenginliğine zenginlik katılacak. Zonguldak bir yıldız gibi parlıyor, Filyos ve Çaycuma bir yıldız gibi parlıyor. Zonguldaklılar bunun keyfini çıkartmalı. Filyos Projesi ile ilgili çok şükür bu noktaya geldik ve benden daha bahtiyar bir insan yok. Ve İnşallah bunun sonuçlarını göreceğiz."

Köksal Toptan, "Buradan Saltukova Beldemizde yaşayan vatandaşlara çağrıda bulunuyorum. Vali Bey'i de sürekli istişare halindeyiz. Saltukova'nın yeniden planlanması lazım. Buralar çok büyüyecek. Buralarda bulunan vatandaşlara önerim gayrimenkullerini kesinlikle satmasınlar. Çünkü o bölge çok değerlenecek. Bartın Karapınar'a kadar o alan dolacak ve çok değerlenecek. Bu değerden gelecek kuşaklarımız da faydalanacak" ifadesini kullandı.

Köksal Toptan, "Türkiye'de bir beyin göçü var, Filyos çok önemli bir şeyi de gerçekleştirdi. 150 civarında yurt dışında öğrenim görmüş ve akademik kariyer yapmış çocuklarımız bugün ülkelerine geri dönerek Filyos'ta görev aldılar. Her şey dört dörtlük ve istediğimiz gibi gidiyor. İnşallah çok daha güzel günleri göreceğiz"dedi.

Filyos'un ilçe olması yönündeki soruyu yanıtlayan Köksal Toptan, "Filyos'un ilçe olması için aslında şartlar uymuyor. Ancak bunun geçmişte bir örneği var. Sağolsun Cumhurbaşkanımız bizi kırmayarak Kilimli'yi şartları tutmadığı halde Kilimli ilçe yaptı."

Yıllar önce Zonguldak'tan ayrılan Bartın ve Karabük ilinin yeniden zonguldak'la birleşerek Büyükşehir olma ihtimali yönündeki soruyu yanıtlayan toptan şunları söyledi:

"Onlar isterse biz her zaman hazırız. Ama biz de şunu biliyoruz ki; hem Karabük hem Bartın yıllarca il olma özlemi içindeydi . Ancak başka bir statüde bir araya gelinebilir. Belediye hizmetleri bakımından Bakacakkadı merkez olabilir. Bartın Karabük ve Zonguldak bir belediyeden yönetilebilir böyle bir şey mümkün. Büyükşehir olabilir ve bundan da herkes karlı çıkar. Bu fikrimi yıllar önce dile getirmiştim ancak ilgi görmemişti."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı canlı yayında fenalaşması ile ilgili soruyu cevaplandıran Köksal torklar, "Cumhurbaşkanımızın sağlığı yerinde. Ancak bu kadar yoğun bir tempoda dayanmak çok zordur. Sayın Cumhurbaşkanımız bunu nasıl beceriyor  bilemiyorum ama çok şükür sağlığı yerinde" dedi.