Kdz.Ereğli Belediyespor taraftarlarından “Satılmış Ankara” tezahüratı! Kdz.Ereğli Belediyespor taraftarlarından “Satılmış Ankara” tezahüratı!

Zonguldak’ta uzun süredir hava sıcaklıklarının etkili olması ve yağmur yağmaması şehri besleyen Ulutan barajında da ciddi sıkıntılar yaşanmasına sebep olurken geçtiğimiz hafta bölgede yoğun şekilde etkisini gösteren yağmurlar baraj gölünde bir nebze olsun rahatlama sağladı.

Su sıkıntısının baş göstermesi sonucunda Belediye Başkanı Ömer Selim Alan da açıklama yapma gereğinde bulunarak vatandaşların sularını dikkatli kullanmalarını istemiş ve israf etmemeleri konusunda uyarmıştı.

Nitekim bu açıklamalardan sonra Batı Karadeniz ve Doğu Karadenizde  etkisini gösteren şiddetli yağmurlar Zonguldak Ulutan barajında da etkili olarak su seviyesini yükselterek rahatlama sağladı.

Önümüzdeki kış aylarının da yaklaştığını hesap edecek olursak yağmur ve kar yağması sonucu barajın daha çok su dolması ve su sıkıntısının yaşanmayacağı belirtiliyor.

Fotoğrafa baktığımızda, Zonguldak’ı besleyen Ulutan barajının su seviyesi görülüyor. Dolayısıyla da su hepimizin hayatında en önemli yaşam kaynağıdır. Bol sulu günler diyelim.

Haber-Yorum. Mustafa Emen.