Zonguldak’ta umumi tuvalet ücretlerine zammın, kira artışına endeksli olduğu bildirildi.

Zonguldak’ın merkez ilçesindeki bazı tuvalet işletmecileri, tuvalet ücretlerine zammı düşünmediklerini, ancak iş yerlerindeki kiraların yükseltilmesi durumunda hizmetlerinde fiyat artışının kaçınılmaz olacağını söylediler. 
Halihazırda umumi tuvalet ücretinin kişi başı 5 lira olduğunu anımsatan bazı tuvalet işletmecileri, ‘’İş yerimizin kirası yükseltilirse, biz de mecburen hizmetimizde tereddütsüz artış yapmak zorunda kalırız. Bunun yanın da tabii ki fahiş oranda elektrik, su ve diğer girdilerde artışların yaşanması zam yapmamız da önemli rol oynayacaktır. Kısacası mecbur kalmadığımız durumda zammı kesinlikle düşünmüyoruz’’ dediler. 

4 bin 538 lira cezası var! Yenilemeyen yandı 4 bin 538 lira cezası var! Yenilemeyen yandı

TUVALETE GİRMEK NEREDEYSE HAYAL OLACAK!

Bazı vatandaşlar da tuvalete girmenin neredeyse hayal olacağına dikkati çekerek, şöyle  konuştular:
‘’Burası emeklilerin yoğun olduğu bir şehir. İğneden ipliğe yapılan zamlardan sonra tuvalet ücretleri de nasibini alırsa şaşırmayız, yani her gün yeni bir güne zam sağanağıyla uyanıyoruz. Biz dar gelirlilerin durumu içler acısı diyebiliriz. Çay ve su içtiğimize de pişman olduğumuzu söyleyebiliriz, çünkü sıvı tükettiğimizden dolayı girmek zorunda kaldığımız tuvalete de 5 lira ödemek zorunda kalıyoruz. Ne yapacağız, bilemiyoruz ki... Kısacası zam yağmurundan kaçamayacağımız gibi geliyor bize, yani zam yağmurundan kaçış yok, enflasyon canavarından nasibini tuvaletler de alacağa benziyor.’’

HABER-FOTOĞRAF: ORHAN AKYÜZ