İzmir'in Konak ilçesinde taksi şoförü Serkan Aksakallı, çay ocağı çıkışında evine gitmek isterken kendisine küfreden yolcu ile yaşanan arbedede sırtından makasla yaralandı. Olayın ardından şüpheli gözaltına alındı.

MAKASI SIRTINA SAPLADI

Sabahın erken saatlerinden bu yana taksi şoförlüğü yapan Serkan Aksakallı, çay ocağının önünde dinlenirken kendisine el atan bir yolcuya aracının kapalı olduğunu söyledi. Ancak, bu basit cevap kavgaya dönüştü. Aksakallı'nın çay içtikten sonra evine gitmek üzere çay ocağından çıkmasıyla, daha önceki yolcu olan Mehmet D. ile karşılaştı.

Mehmet D'nin kendisine küfrettiğini duyan Aksakallı ile şüpheli arasında tartışma başladı. Tartışmanın büyümesiyle birlikte şüpheli, elindeki makası Aksakallı'nın sırtına sapladı. Olaya çevredeki vatandaşlar müdahale etti.

YARALI ŞOFÖR HASTANEYE KALDIRILDI

Saldırı sonrasında kanlar içerisinde kalan Serkan Aksakallı, çağrılan sağlık ekipleri tarafından Sosyal Bilimler Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Aksakallı, sırtına saplanan makas nedeniyle tedavi altına alındı.

Olay yerine gelen polis ekipleri, şüpheli Mehmet D'yi gözaltına aldı. Aksakallı, hastanedeki tedavisinin ardından Boğaziçi Şehit İsmail Yörümez Polis Merkezi Amirliği'ne giderek şüpheliden şikayetçi oldu.

"DEVLETİMİZDEN BU KONUDA BİR ÖNLEM İSTİYORUZ"

Yaşadığı saldırıyı anlatan Aksakallı, “Devletimizden bu konuda bir önlem istiyoruz. Geçen taksici bir abimizi, meslektaşımızı öldürdüler. Bugün sıra bize geldi. Biz kimseye kötülük yapmıyoruz. Hizmet ediyoruz. Adamın üstünden makas, ustura, jilet çıktı. Bu adam nasıl bir adam anlamadım. Tedavim sırasında doktor ‘2 cm daha girmiş olsaydı seni yoğun bakıma alacaktık, bir parmakla kurtarmışsınız’ dedi. Bu kasten yaralamadır. Adam öldürmeye teşebbüstür” dedi.

TAKSİ ŞOFÖRLERİNİN CAN KORKUSU

 Taksi şoförleri, yaşanan saldırının ardından endişeli olduklarını ifade ederken, mesleklerini icra ederken maruz kaldıkları şiddet olaylarının önüne geçilmesi için yetkililerden daha etkili tedbirler alınmasını talep ediyorlar.

Kaza yapan otomobilin motoru fırladı Kaza yapan otomobilin motoru fırladı

İHA

Asayiş Haberleri