Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi 34 Araştırma ve öğretim görevlisi alıyor. 

 

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlüğünden verilen ilan şöyle:

 

İlan edilen öğretim elemanı kadrolarına yapılacak müracaatlar ile atamalarda 09.11.2018 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Naklen veya Açıktan Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik" Hükümleri uygulanacaktır.

Müracaat süresi ilanın yayını tarihinden itibaren 15 gündür. Öğretim elemanı kadrosuna başvuran adayların başvuru genel ve özel şartlarına göre
aşağıdaki belgeleri başvurdukları birime verecekleri dilekçelerine eklemeleri gerekmektedir;

1- Dilekçe (Başvuru dilekçelerinde başvurulan kadronun, Birimi, Anabilim Dalı, Unvanı ve Adayın iletişim adresleri (adres, telefon no, email vb.) açıkça belirtilecektir.
2- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi,
3- Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora mezuniyet belgelerinin fotokopisi veya e-Devlet çıktısı, (Yurtdışından alınan diplomaların denkliğinin onaylanmış olması gerekmektedir.)
4- Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora Transkript fotokopileri,
5- Yabancı Dil Belgesinin fotokopisi
6- Bir adet fotoğraf,
7- Özgeçmiş,
8- Merkezi Sınav Belgesi (ALES),
9- Adli Sicil Belgesi (En geç 1 (bir) aylık),
10- Erkek adaylar için askerlikle ilgili terhis, tecil veya muaf olduğunu belirten belge,
11- Onaylı hizmet/tecrübe belgesi,
12- Başvuru Formu ile Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırma Formu, (http://personel.beun.edu.tr/icerik/14/cesitli-formlar.html adresinden temin edilecektir.) ile müracaat etmeleri ilan olunur.
- Başvurular şahsen veya posta ile ilan edilen birime yapılmalıdır.
- Postadaki gecikmeler kabul edilmeyeceği gibi yukarıdaki belgelerden bir tanesinin eksik olması halinde de müracaatlar kabul edilmeyecektir.
- Sonuçların duyurulacağı internet adresi: http://w3.beun.edu.tr
- 1 (bir) kişi aynı anda birden çok kadroya başvuramaz. Birden çok kadroya başvurdukları tespit edilen adayların tüm başvuruları iptal edilir.
- İstenilen belgelerde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavı geçersiz sayılacak ve atamaları yapılmayacaktır. Atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecek ve hiçbir hak talep edemeyeceklerdir.
- Üniversitemiz Sınav takviminde zorunlu hallerde değişiklik yapma ve ilanın her aşamasını iptal etme hakkını saklı tutar. Üniversite web sayfasından yapılan tüm duyurular tebligat mahiyetindedir. Kişilere ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.
- İlan edilen Araştırma Görevlisi kadrolarına 2547 sayılı Kanunun 50/d maddesi uyarınca atama yapılacaktır.

GENEL ŞARTLAR
(1) Bu Yönetmelik kapsamındaki öğretim elemanı kadrolarına yapılacak atamalarda;
a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,
b) ALES’ten en az 70, Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az 50 puan veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak gerekir. Merkezi sınav muafiyetinden yararlanmayı talep edenlerin ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında ALES puanı 70 olarak kabul edilir.
(2) Meslek yüksekokullarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen uzmanlık alanlarındaki öğretim görevlisi kadroları hariç olmak üzere üniversite ve ileri teknoloji enstitüleri, senato kararıyla, bu Yönetmelikte belirlenen ALES ve yabancı dil puan barajlarının üzerinde bir puanı asgari puan olarak belirleyebilirler. 
(3) Ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında lisans mezuniyeti notunun hesaplanmasında kullanılacak 4’lük ve 5’lik not sistemlerinin 100’lük not sistemine eşdeğerliği Yükseköğretim Kurulu kararıyla belirlenir. Diğer not sistemlerinin 100’lük not sistemine eşdeğerliğine yükseköğretim kurumlarının senatoları karar verir.
(4) Adaylarda, yabancı dille eğitim ve öğretim yapılan programlardaki öğretim görevlisi kadrolarına yapılacak atamalarda atama yapılacak programın eğitim dilinde; bilim alanı yabancı dille ilgili kadrolara yapılacak öğretim görevlisi atamaları ile 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendi uyarınca zorunlu yabancı dil dersini vermek üzere öğretim görevlisi kadrolarına yapılacak atamalarda ilgili dilde; yükseköğretim kurumlarının uluslararası ilişkiler ile atamalarında, yabancı dille ilgili uygulamalı birimlerinde istihdam edilecek öğretim görevlisi en az bir dilde Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az 80 puan veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puana sahip olma şartı aranır.

ÖZEL ŞARTLAR
(1) Devlet yükseköğretim kurumlarının Araştırma Görevlisi kadrolarına başvurularda tezli yüksek lisans, doktora veya sanatta yeterlik eğitimi öğrencisi olmak şartı aranır.
(2) Öğretim Görevlisi kadrosuna başvuracak adaylarda en az tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak veya lisans ve yüksek lisans derecesini birlikte veren programlardan mezun olmak şartı aranır.
(3) Meslek yüksekokullarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen uzmanlık alanlarına atanacak olanlarda en az tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak ya da lisans mezunu olup belgelendirmek kaydıyla alanında en az iki yıl tecrübe sahibi olmak şartı aranır.

MUAFİYET
(1) Doktora veya tıpta, diş hekimliğinde, eczacılıkta ve veteriner hekimlikte uzmanlık ya da sanatta yeterlik eğitimini tamamlamış olanlarda, meslek yüksekokullarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen uzmanlık alanlarına atanacak olanlarda, yükseköğretim kurumlarında öğretim elemanı kadrolarında çalışmış veya çalışmakta olanlarda merkezi sınav şartı aranmaz.
(2) Meslek yüksekokullarının, bu Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin dördüncü fıkrası kapsamındaki öğretim görevlisi kadroları haricindeki öğretim elemanı kadrolarına yapılacak başvurularda yabancı dil şartı aranmaz.

SINAV TAKVİMİ
Duyuru Başlama Tarihi : 21.12.2020
Son Başvuru Tarihi : 04.01.2021
Ön Değerlendirme Sonuç İlan Tarihi : 11.01.2021
Giriş Sınav Tarihi : 15.01.2021
Sonuç Açıklama Tarihi : 22.01.2021 
 

ANABİLİM DALI ARŞ. GÖR. ÖĞR. GÖR.
(DERS VERECEK)
YDS VEYA
EŞ DEĞERİ
AÇIKLAMA
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
ELEKTRİK TESİSLERİ 1   50 Elektrik Mühendisliği veya Elektrik- Elektronik Mühendisliği lisans mezunu olup Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanında tezli yüksek lisans yapıyor
olmak.
BİYOMEDİKAL 1   50 Biyomedikal Mühendisliği lisans mezunu olmak ve Biyomedikal Mühendisliği'nde yüksek lisans yapıyor olmak.
MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ 1   50 Makine Mühendisliği lisans mezunu olmak. Konstrüksiyon veya İmalat Anabilim dalında yüksek lisans yapıyor olmak.
BİLGİSAYAR YAZILIMI 1   50 Bilgisayar veya Yazılım Mühendisliği lisans mezunu olup, Bilgisayar, Yazılım veya Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanında yüksek lisans yapıyor olmak.
İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ
YÖNETİM BİLİMLERİ 1   50 Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi veya Kamu Yönetimi bölümü lisans mezunu olmak, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi veya Kamu Yönetimi Anabilim Dalında Tezli Yüksek Lisans yapıyor olmak.
ÜRETİM YÖNETİMİ VE PAZARLAMA 1   50 Siyasal Bilgiler, İktisadi ve İdari Bilimler, İktisat, İşletme fakültelerinden birinden lisans mezunu olmak. İşletme Ana Bilim Dalı İşletme Programında Tezli Yüksek Lisans yapıyor olmak.
MALİYE TEORİSİ 1   50 Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisadi ve İdari Bilimler, İktisat, İşletme fakültelerinden birinden lisans mezunu olmak. Maliye Ana Bilim Dalında Tezli Yüksek Lisans yapıyor olmak.
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ
CEBİR VE SAYILAR TEORİSİ 1   50 Matematik , Matematik Mühendisliği Lisans mezunu olmak. Matematik Anabilim Dalında Tezli Yüksek Lisans yapıyor olmak.
İNGİLİZ DİLİ VE EDEBİYATI 1   50 İngiliz Dili ve Edebiyatı alanında lisans mezunu olmak. İngiliz Dili ve Edebiyatı alanında Tezli Yüksek Lisans yapıyor olmak.
ZOOLOJİ 1   50 Biyoloji Lisans mezunu olmak. Zooloji alanında Tezli Yüksek Lisans yapıyor olmak.
TÜRK HALK EDEBİYATI 1   50 Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu olmak. Türk Halk Edebiyatı Anabilim dalında Tezli Yüksek Lisans Yapıyor olmak.
YENİ ÇAĞ TARİHİ 1   50 Tarih Bölümü mezunu olmak. Yeni Çağ tarihi alanında Tezli Yüksek Lisans veya doktora yapıyor olmak.
EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ
ZİHİN ENGELLİLER EĞİTİMİ 1   50 Özel Eğitim alanında tezli yüksek lisans yapıyor olmak.
TÜRKÇE EĞİTİMİ 1   50 Türkçe Öğretmenliği Lisans Programından mezun olmak. Türkçe Eğitimi alanında tezli yüksek lisans yapıyor olmak.
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
SOSYAL HİZMET 1   50 Sosyal Hizmet bölümü lisans mezunu olmak. Bu alanda tezli yüksek lisans ya da doktora yapıyor olmak.
ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI HEMŞİRELİĞİ 1   50 Hemşirelik bölümü lisans mezunu olmak. Hemşirelik alanında tezli yüksek lisans ya da doktora yapıyor olmak.
ECZACILIK FAKÜLTESİ
ANALİTİK KİMYA 1   50 Eczacılık Fakültesi veya Kimya lisans mezunu olmak ve Analitik Kimya alanında tezli yüksek lisans veya doktora yapıyor olmak.
FARMAKOGNOZİ 1   50 Eczacılık Fakültesi mezunu olmak ve Farmakognozi alanında tezli yüksek lisans veya doktora yapıyor olmak.
İLAHİYAT FAKÜLTESİ
DİN BİLİMLERİ 1   50 İlahiyat Fakültesi veya İslami İlimler Fakültesi lisans mezunu olmak. Din Felsefesi alanında yüksek lisans yapıyor olmak.
AHMET ERDOĞAN SAĞLIK HİZ. MYO
İLK VE ACİL YARDIM   1   Hemşirelik Bölümü lisans mezunu olmak ve alanında tezli yüksek lisans yapmış olmak.
ODYOMETRİ   1   Sağlık alanında lisans mezunu olmak. Odyoloji ve Konuşma Bozuklukları alanında tezli yüksek lisans yapmış olmak.
AMELİYATHANE HİZMETLERİ   1   Hemşirelik Bölümü lisans mezunu olmak. Cerrahi Hemşireliğinde tezli yüksek lisans yapmış olmak.
AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI   1   Diş Hekimliği Fakültesi lisans mezunu olmak. Sağlık alanında tezli yüksek lisans yapmış olmak.
PODOLOJİ   1   Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü veya Hemşirelik Bölümü lisans mezunu olmak. Podoloji veya Cerrahi Hemşireliğinde tezli yüksek lisans yapmış olmak.
YAŞLI BAKIMI   1   Sosyal Hizmetler Bölümü lisans mezunu olmak ve Sosyal Hizmetler alanında tezli yüksek lisans yapmış olmak.
YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU
YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ   1 80 Fransız Dili Eğitimi (Fransızca Öğretmenliği) lisans mezunu olmak. Fransız Dili Eğitimi (Fransızca Öğretmenliği) alanında tezli yüksek lisans yapmış olmak. Yabancı dil olarak
Fransızca eğitiminde çalışmaları olmak.
ÇAYCUMA MESLEK YÜKSEKOKULU
SOSYAL GÜVENLİK   1   Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Kamu Yönetimi veya Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü lisans mezunu olmak. Alanında tezli yüksek lisans yapmış olmak. Lisans sonrası belgelendirmek kaydıyla en az 3 yıl iş deneyimine ve SEGEM sigorta teknik personeli yeterlilik belgesine sahip olmak.
ALAPLI MESLEK YÜKSEKOKULU
YAPI DENETİMİ   3   İnşaat Mühendisliği lisans mezunu olmak ve İnşaat Mühendisliği alanında tezli yüksek lisans yapmış olmak. Ayrıca, belgelendirmek kaydıyla alanında en az 3 yıl deneyimli olmak veya alanında doktora yapıyor olmak.
MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI   1   İşletme lisans ve tezli işletme yüksek lisans mezunu olmak. Ayrıca, belgelendirmek kaydıyla lisans mezuniyeti sonrası en az 3 (üç) öğretim yılı yükseköğretim kurumlarında ders vermiş olmak.
DEVREK MESLEK YÜKSEKOKULU
BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI   1   Bilgisayar Mühendisliği alanında lisans mezunu olmak. Bilgisayar Mühendisliği veya Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanlarının birinde tezli yüksek lisans yapmış olmak.
UYGULAMALI İNGİLİZCE VE ÇEVİRMENLİK   1 80 İngilizce Mütercim Tercümanlık, Çeviribilim (İngilizce), İngilizce Öğretmenliği, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı, İngiliz Dili Eğitimi bölümlerinin birinden lisans mezunu olmak. Bu bölümlerden birinden alanında tezli yüksek lisans yapmış olmak.
REKTÖRLÜK
(*)   1 50 Bilgisayar Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği veya Yazılım Mühendisliği bölümlerinden birinden lisans mezunu olmak, bu alanların birinde veya uzaktan eğitim alanında tezli yüksek lisans yapmış olmak.


(*) Rektörlük bünyesinde uygulamalı birimlerde görev yapacak öğretim görevlisi kapsamında atanacaktır.

Hutbeyi iyi okuyarak bölge birincisi oldu... Hutbeyi iyi okuyarak bölge birincisi oldu...