Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Zonguldak Havalimanı, 2024-2023 yılları arasındaki uçak trafiği verilerileri yayımladı.

Elazığ’da deprem! Elazığ’da deprem!

ZONGULDAK HAVALİMANI UÇAK TRAFİĞİNDE YÜKSELİŞ DEVAM EDİYOR

2023 yılına ait verilere göre, Zonguldak Havalimanı'nda iç ve dış hat uçuşlarında yoğunluk gözlemlendi. İç hat uçuşlarında 38 uçuş gerçekleşirken, dış hat uçuşlarında ise 33 uçuş kaydedildi. Toplamda ise havalimanında 71 uçuş gerçekleşti.

2024 yılına ait verilere göre, Zonguldak Havalimanı'nda iç ve dış hat uçuşlarında geçen yıla göre daha fazla yoğunluk yaşandı. İç hat uçuşlarında 38 uçuş gerçekleşirken, dış hat uçuşlarında ise 34 uçuş kaydedildi. Toplamda ise havalimanında 72 uçuş gerçekleşti.

DIŞ HAT UÇUŞLARINDA ARTIŞ GÖZLEMLENDİ

2023 yılına kıyasla, 2024'te Zonguldak Havalimanı'ndaki uçak trafiğinde dikkate değer bir artış yaşandı. Özellikle dış hat uçuşlarında yaşanan %3'lük artış, toplam uçuşlarda %1'lik bir artışa denk geldi. Bu artışlar, havalimanının ulusal ve uluslararası seyahat trafiğindeki önemini bir kez daha gösterdi.

ZONGULDAK HAVALİMANI'NIN UÇAK TRAFİĞİ

İç Hat Uçuşları:

  • 2023 İç Hat Uçak Sayısı: 38
  • 2024 İç Hat Uçak Sayısı: 38
  • Yüzde Değişim: %0

Dış Hat Uçuşları:

  • 2023 Dış Hat Uçak Sayısı: 33
  • 2024 Dış Hat Uçak Sayısı: 34
  • Yüzde Değişim: %3

Toplam Uçak Sayısı:

  • 2023 Toplam Uçak Sayısı: 71
  • 2024 Toplam Uçak Sayısı: 72
  • Toplam Yüzde Değişim: %1

İç hat uçuşlarında bir değişim olmazken, dış hat uçuşlarında %3'lük bir artış yaşanarak toplam uçak trafiğinde %1'lik bir artış kaydedildi.

İÇ HATLARDA THY, DIŞ HATLARDA CORENDON VE SUNEXPRESS
Zonguldak Havalimanına iç hatlarda 132 kişilik THY uçakları, Dış hatlarda 189 kişilik Corendon ve SunExpress uçakları işliyor.

İSTANBUL (SABİHA GÖKÇEN) - ZONGULDAK-TRABZON BACAKLI UÇUŞ İSTENİYOR!
Öte yandan İstanbul'un Anadolu yakasında oturan Zonguldak-Bartın-Karabük bölge halkının havayolunu kullanabilmesi, Zonguldak'ta yaşayan binlerce Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin bölgesinden gelen vatandaşın doğru Karadeniz bölgesine rahat gidebilmesi, turizm ve bölgedeki üniversitelere ulaşım kolaylığıyla rağbetin artırılması için İstanbul Sabiha Gökçen-Zonguldak-Trabzon hattıyla bacaklı uçuş isteniyor.

ANADOLU JET’İN DE UÇMASI İSTENİYOR…
THY ortaklığı bulunan Anadolu Jet'in bacaklı uçuş hizmetinin olduğunu ifade eden vatandaşlar, siyasilerin konuyla ilgili girişimde bulunmasını istiyor.

BORAJET KIŞIN UÇMASINA RAĞMEN TUTTU!
2010 ile 2013 yılları arasında Sabiha Gökçen(İstanbul)-Zonguldak-Trabzon hattında “Bacaklı uçuş” sistemiyle hizmet veren Borajet, kışın uçup yaza girerken seferleri iptal etmesine, küçük pervaneli uçakla hizmet vermesine rağmen doluluk oranını yakalamaya başlamışken tamamen Zonguldak’tan çekilmişti.

Aybüke Ünal 

Zonguldak Haberleri