Diyaliz Organ Nakli ve Kronik Hastalar Dayanışma Derneği Başkanı Ayhan Kefeli, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’nin ek binasında bulunan tek kapalı psikiyatri servisinin 5 aydır tadilat nedeniyle hizmet veremediğini belirtti.

Psikiyatriye başvuran hastaların, doktor tarafından kapalı psikiyatri servisinde tedavi görmesi gerektiğine yönelik teşhis koyulduğu taktirde ambulanslar aracılığı ile Bolu-Sinop hattındaki müsait olan hastanelere nakil edildiğini ifade eden Kefeci, çok sayıda hasta ve hasta yakınlarının mağdur olduğunu dile getirdi.

"KAPALI PSİKİYATRİ SERVİSİ 5 AYDIR HİZMET VEREMİYOR"
İmza Gazetesi muhabiri Emre Sezer’e konuşan Kefeli, “Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi site ek binada bulunan kapalı psikiyatri servisi, Zonguldak’ta tek. O da 5 aydır hizmet veremiyor.  Hal böyle olunca kapalı psikiyatri servisinde tedavi görmesi gereken hastalar, ambulans ile Bolu ve Sinop’a nakil ediliyor."

Başkan Necdet Karaveli soruna el attı! Su sorunu çözülüyor! Başkan Necdet Karaveli soruna el attı! Su sorunu çözülüyor!

"HEM MADDİ OLARAK DEVLETE YÜK HEM DE HASTA VE HASTA YAKINLARI İÇİN ZOR BİR DURUM"
Zonguldak’ta tek olan kapalı psikiyatri servisinin bir an önce tadilatının tamamlanarak hasta kabulüne başlaması gerektiğini ifade eden Kefeli, “İnsanlar, derneğimizi telefonla arayarak veya ziyaret ederek mağdur olduklarını söylüyorlar. Bu hem maddi olarak devlete yük hem de hasta ve hasta yakınları için çok zor bir durum." dedi.

Servisin ne zaman açılacağını merak eden hasta ve hasta yakınları, Başhekim Hasan Tosun'dan konuya ilişkin bir açıklama bekliyor.

HABER: Emre Sezer