Zonguldak'ta geçen yıl Ağustos ayında AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan'ın oğlu Muhammet Ali Arslan ve arkadaşı Gökhan Katıoğlu'nun hayatını kaybettiği kazanın tutuklu sanığı Şahin G.'nin yargılandığı davada ilk duruşma görüldü.

"TAKSİRLE BİR KİŞİYİ ÖLDÜRME"

Çaydeğirmeni beldesinde meydana gelen kazada, motosikletle seyir halinde olan Arslan ve Katıoğlu'nun hayatını kaybetmesi sonrasında tutuklanan otomobil sürücüsü Şahin G.'ye 15 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianamede, Şahin G.'nin "taksirle bir kişinin ölümü ile birlikte bir kişinin yaralanmasına neden olma" suçundan cezalandırılması talep edildi.

Davada ilk duruşma sırasında tutuklu sanık Şahin G., olay anında hatalı dönüş yapmadığını ve pişman olduğunu ifade etti. Şahin G., aynı zamanda kaza yerinin herkes tarafından dönüş noktası olarak kullanılmasının karayollarının kusuru olup olmadığının değerlendirilmesini talep etti.

SANIKTAN ŞİKAYETÇİ OLDULAR

Fiyatları gören dönüp arkasını gitti! Yok artık Fiyatları gören dönüp arkasını gitti! Yok artık

Kazada hayatını kaybeden Gökhan Katıoğlu'nun babası olan İrfan Katıoğlu'nun avukatı, sanıktan şikayetçi olduklarını ifade ederek tutukluluk halinin devamını talep etti. Sanığın avukatı ise kaza yerinin kullananlar arasında bir dönüş noktası olup olmadığının değerlendirilmesini istedi. Mahkeme, Şahin G.'nin tutukluluk halinin devamına karar verdi ve Gökhan Katıoğlu'nun ölümüne ilişkin detaylı bir rapor alınması için duruşmayı 13 Mart'a erteledi.

HABER MERKEZİ