Çaycuma ilçe stadında geçtiğimiz hafta sonu oynanan Süper Amatör Lig müsabakasında, Çaycuma Spor ile Kilimli Spor arasındaki karşılaşmada çıkan kavgada futbolcu, maçın hakemi Soner Harmanbaşı'na yumruk attı.

Çaycuma ilçe stadında gerçekleşen Süper Amatör Lig müsabakasında Çaycuma Spor ile Kilimli Spor karşı karşıya geldi. Ancak maçın ikinci yarısında yaşanan olaylar damga vurdu. Çaycuma Spor'da forma giyen Ömer Faruk Kurt, maçın hakemi Soner Harmanbaşı’na yumruk atarak saha içinde şok etkisi yarattı.

Hakem Şikayetçi Oldu, Futbolcu Gözaltına Alındı

Olayın ardından maçın hakemi Soner Harmanbaşı, yaşanan saldırı nedeniyle futbolcu Ömer Faruk Kurt'tan şikayetçi oldu. Emniyet güçleri tarafından gözaltına alınan futbolcu, adli süreç başlatıldı.

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Zonguldak Şubesi, yaşanan şiddeti kınayarak bir açıklama yaptı. Dernek, 28 Ocak 2024 tarihinde oynanan müsabakada hakem Soner Harmanbaşı’na yapılan saldırının camiayı derinden yaraladığını belirtti.

Dernekten Kınama ve Hukuki İşlem Taahhüdü

Açıklamada, amatör futbolun ruhuna aykırı bu tür saldırıları gerçekleştirenlerin, Zonguldak futbolunun gelişimine engel olduğu vurgulanarak, her türlü şiddet eyleminin hukuk önünde karşılık bulacağı ifade edildi. Çaycuma Sporlu futbolcu Ömer Faruk Kurt'un gözaltına alınmasıyla ilgili olarak da dernek, adli sürecin sonuna kadar takipçi olacaklarını belirtti.

Yok artık! 1180 yıllık ağacı kestiler Yok artık! 1180 yıllık ağacı kestiler

Açıklamada, maçta başarılı bir yönetim sergileyen hakemlere geçmiş olsun dilekleri iletilirken, sporun fair-play ruhuna uygun bir şekilde devam etmesi temennisinde bulunuldu. Öte yandan, emniyet güçlerinin gözaltına aldığı futbolcu Ömer Faruk Kurt'un en ağır cezayı alması için adli sürecin titizlikle takip edileceği vurgulandı.

İHA