Bir kurumda müdür yardımcısı olduğu iddia edilen Onur D., A101 çalışanı başörtülü kadına karşı kullanmış olduğu ayrımcı ve hakaret içeren ifadelerle çalışana sözlü saldırıda bulundu. "Başımıza ne geldiyse bu kapalılardan geldi. Yeter lan.

Hakaretlerin odağında kalan Başörtülü kadın, "Sen kimsin, benim başörtüme hakaret edemez. Sen benim başörtüme nasıl hakaret edersin" diyerek tepki gösterdi. Müdür olduğunu söyleyen Onur D, "Ederim be ederim" şeklinde bağırdı. Kadına hakaretle de yetinmeyen Onur D olaya müdahale eden Polis ekiplerinde tepki gösterince aralarında arbede yaşandı. Halkeğitimde müdür yardımcısı olduğu öğrenilen Onur D.’nin mukavemeti devam etmesi üzerine polis tarafından yere yatırılıp gözaltına alındı." 

İkinci Hakaret ve Polis Müdahalesi

Başörtülü kadına hakaret eden Onur D., tepkilerle karşılaşınca müdür olduğunu söyledi. Ancak bu kez de kendisi, başörtülü kadına karşı polise mukavemet gösterdi. Polis müdahalesiyle olayın büyümesi sonucunda müdür olduğunu iddia eden şahıs, gözaltına alındı.

ERDEMİR, Borsa İstanbul'un gözdesi oldu! ERDEMİR, Borsa İstanbul'un gözdesi oldu!

Gözaltı ve Serbest Bırakılma

Polise mukavemet eden Onur D., gözaltına alındıktan sonra savcılık tarafından sorgulandı. Kamu görevlisine mukavemetten gözaltına alınan müdür yardımcısı, savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Ayrımcılık ve Hareket Eden Müdüre İkinci Darbe 

A101 çalışanına  "Başımıza ne geldiyse bu kapalılardan geldi. Yeter lan" diyen şahıs için ayrıca polis tarafından da işlem başlatılacağı öğrenildi.

Kamu görevlisine hakaret ve görevi yaptırmamak için direnme suçlarından savcılığa çıkartılan şahıs serbest bırakıldı. Polis memurları ve hakarete uğrayan kadının davacı olmadığı, kadının dosyada tanık olarak yer aldığı öğrenildi. 

Zonguldak Haberleri