Olay, 23 Ocak'ta yaşandı. İddiaya göre, S.E.'nin evine gelen bir kişi, "Oğlunuz terör örgütüne karıştı" diyerek kendisini polis ve savcı olarak tanıttı. Bu aldatıcı taktikle S.E.'den 6 adet burma bilezik, 1 adet kalın bilezik, 10 adet Cumhuriyet altını, 1 adet beşi bir yerde altın, 1 adet altın zincir, 1 çift altın küpe, 1 takım inci set ve 35 bin lira nakit para aldılar.

İş adamları Best Of Zonguldak'ta! İş adamları Best Of Zonguldak'ta!

Mağdur, dolandırıldığını anlayınca Devrek Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu. Devrek İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği, geniş çaplı kamera ve KGYS çalışmalarıyla üç şüpheliyi tespit etti: H.B., H.D. ve İ.E. Ekipler, şüphelilere ait olan üç ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon sonucunda şüpheliler gözaltına alındı ve dijital materyaller ele geçirildi.

Gözaltına alınan üç şüpheli, Devrek İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından Devrek Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan H.D. ve H.B. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, İ.E. tutuklandı. Ayrıca, şüphelileri yönlendirdiği belirlenen M.R.E.'nin Gürcistan'da yaşadığı tespit edildi.

İHA

Zonguldak Haberleri