Minik fenomen dinleyicilerden tam not aldı! Minik fenomen dinleyicilerden tam not aldı!

23 ilde gerçekleştirilen "KISKAÇ-8" operasyonlarında FETÖ'ye yönelik yapılan çalışmalar sonucunda 61 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun detaylarını sosyal medya hesabından duyurarak, FETÖ'cülere karşı kararlı bir tutum sergilendikçe aziz milletin desteğiyle terör örgütlerinin nefesinin kesileceğini vurguladı.
Bakan Yerlikaya'nın açıklamasına göre, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde yürütülen operasyonlar, Adana, Amasya, Ankara, Aydın, Afyonkarahisar, Balıkesir, Batman, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Erzurum, Nevşehir, Ordu, Osmaniye, Rize, Kastamonu, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Mardin, Muğla, Sakarya ve Zonguldak illerinde gerçekleştirildi.
Operasyonlar kapsamında yakalanan 61 şüphelinin, FETÖ'nün sözde "askeri mahrem yapılanması" ve "emniyet mahrem yapılanması" içinde faaliyet gösterdiği değerlendirildi. Ayrıca, örgüt içinde sorumlu kişilerle irtibatlı oldukları, kriptolu haberleşme programı ByLock kullandıkları, "Gaybubet Evi" olarak adlandırılan hücre evlerinde saklandıkları, KPSS çalışma evlerinde sınavlara hazırlandıkları ve daha önce FETÖ soruşturmaları kapsamında hapis cezası almış veya aranma kaydı bulunan şüphelilerin de operasyon kapsamında yakalandığı belirtildi.