Zonguldak Karadeniz'e kıyısı olan ılıman iklime sahip bir kenttir. Dört mevsimin yaşandığı bu kentte yazları çok sıcak geçmektedir. Bu nedenle vatandaş yazları plaja akın ediyor. 

Zonguldak merkezin de ilçelerinin de sakin ve güzel birçok plajı vardır. Kumsalları ve plajlarıyla son dönemde dikkat çeken kent masmavi denizi ve kumsallarıyla turistin de  ilgisini çekiyor. Zonguldak hem ailecek hem tek başına tatil yapılabilecek birçok doğal plaja sahiptir. 

 Zonguldak, Filyos plajı, Kozlu plajı, Kapuz plajı, Ilıksu plajı, Türkali plajı, Erdemir plajı, Ereğli Belediyesi Halk plajı, Değirmanağzı plajı, Göbü plajı, Alaplı plajı, Mevreke plajı, Armutçuk plajı, Uzunkum plajı, Karakum plajı, Hisararası plajı gibi birçok plaja sahiptir.

Zonguldak doğal plaj konusunda şanslı kentlerden biridir. 80 kilometrelik kıyı şeridine sahip kent plaj konusunda oldukça çeşitlidir.

KAPUZ PLAJI

Kapuz olajı Zonguldak Belediyesi'nin işletmesinde olan halk plajıdır. Her yıl olduğu gibi her yaz ayının başında faaliyete geçmektedir. İçeri giriş ücretleri her yıl değişen plaja Zonguldak Merkez'den kalkan Kapuz Plajı yazan  minibüslerle gidilmektedir.Plajda büfe, ilk yardım bölümü, duşlar, soyunma kabinleri, restoran ve çay bahçesi bulunmaktadır. Ayrıca plajın bulunduğu alana karma şekilde girilirken haftanın belirli günleri kapılar sadece kadınlara açılmaktadır.

resim_11819_13540_2

ILIKSU PLAJI

Ilıksu Plajı Zonguldak Kozlu Belediyesi'ne bağlı ücretsiz halk plajıdır. Plaj Kozlu Aşağıçayır Köyü Ilıksu Mevkii'nde yer almaktadır. Plaja Kozlu'dan kalkan belediye otobüsleri ve minibüslerle gitmek mümkündür. Plajda duş, büfe, tuvalet, soyunma kabinleri, ilk yardım alanı, çay bahçesi, yiyecek içecek satan yerler ve restoranlar vardır. Plaja girerken hiçbir ücret talep edilmez ;fakat arabayla girmek isteyenlerden ücret talep ediliyor.

iliksu-plaji

FİLYOS PLAJI

Filyos plajı Zonguldak şehirinin bir ilçesi olan Filyos'da yer almaktadır. Filyos plajı Karadeniz'in en uzun plajı olma özelliğini taşıyor. Filyos plajına Zonguldak şehir merkezinden toplu taşıma ve trenle ulaşım sağlanabiliyor. En çok kullanılan ulaşım yolu trendir.  Geniş plaj alanı ve temiz suyuyla Zonguldaklılar tarafından bilinen plaj yerli ve yabancı tursitlerin de gözdesi olabilir. Filyos Plajı’nda, Abacık Mevkii’nden kaleye kadar denize girme imkânı mevcuttur. Plaj, limanın her iki yanında yer alan plaj yaklaşık 2 kilometrelere uzunluktadır. Çevrede otel mevcuttur. Yeşilin mavi ile buluştuğu plaj hemen yanı başında Tios Antik Kentine ait tarihi kalıntılarla süslenmiştir. Tios antik kentine ait tiyatroyu, su kemerini ve kale önemli turizm alanlarıdır. 

filyos-plaji

Tiryakilere üzücü haber! Tiryakilere üzücü haber!

DEĞİRMENAĞZI PLAJI

Zonguldak Kozlu ilçesine bağlı olan Değirmenağzı Plajı Zonguldak'taki gözde paljlardan biridir. Plajın çevresinde piknik yapmak için yerler ve tesisler bulunmaktadır. Geniş kumsalı, berrak denizi ve çevresindeki tesisler ile ziyaretçilere çeşitli aktiviteler sunmaktadır.  Plaja Kozlu ilçesinden direk belediye araçları gitmektedir. Zonguldak Merkez'den gitmek isteyenlerin iki vesait kullanarak plaja ulaşması gerekiyor. 

Degirmenagzi-Plaji

KDZ.EREĞLİ HALK PLAJI

Zonguldak'ın ilçesi KDZ. Ereğli'de bulunan belediyeye ait halk plajı olan Ereğli Halk Plajı ücretsiz olması ve geniş sahil uzunluğu içinde bulunan 6 cankurtaran, 2 sağlık personeli, vatandaşlar için banklar, masalar, yiyecek- içecek satan yerlerin olmasıyla rağbet gören plaj Ereğlili vatandaşın dışında da turist çekmeyi başarıyor. Yaz aylarında Temmuz ayında gerçekleşen Sevgi, Barış ve Dostluk festivaliyle yabancı turisti de çeken Ereğli şehri Zonguldak'ın talep edilen ilçelerinden biridir.

plaj9