Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi yeni binasına taşınmasının ardından eski binanın yıkılıp yerine 400 araçlı katkı otopark ve üzerine Kadın Doğam ve Çocuk Hastanesi yapılması projesi, eski binanın sağlam olmasına takıldı.

Zonguldak BEÜ tarafından yapılan Atatürk Devlet Hastanesinin eski binasının zemin etüdünün ilk verilerinin sağlam geldiği öğrenildi. Hastanenin deniz değil dere kumundan yapıldığı, demirlerinin de kalın ve sağlam olduğu belirlenirken ilk düşünülen binanın yıkılması projesinin rafa kalktığı belirtildi. Binayla ilgili nihai kararın zemin etüdü raporunun netleşmesiyle verileceği öğrenildi.

OTOPARK, ESKİ BAŞHEKİMLİK BİNASININ YERİNE…

TÜİK açıkladı! Zonguldak, Bartın, Karabük'e kaç araç tescil edildi? TÜİK açıkladı! Zonguldak, Bartın, Karabük'e kaç araç tescil edildi?

Öte yandan, doktor ve hastaların en büyük sorun yaşadığı otoparkla ilgili b planı masada. Eski binanın yıkılmaması durumunda Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimliğin eski binasının olduğu bölgeye otopark yapılacağı öğrenildi. Başhekimlik binasının etrafıyla birlikte otopark için kullanışlı hale getirilebileceği belirtildi.

 BİNANIN YENİDEN RESTORE EDİLMESİ GÜNDEMDE…

Deniz kumuyla yapıldığı ve çok eski olduğu için sağlam olmadığı düşünülen Atatürk Devlet Hastanesi’nin eski binasının sağlam çıkması üzerine yıkılmayıp restore edilerek Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi veya Göğüs Hastalıkları Hastanesi için tahsis edilmesi projesi öne çıktı.