İstanbul'da gündeme gelen ve Türkiye genelinde bir çok ilde yaşandığı ifade edilen rahatsızlıklar Zonguldak'ta da görülmeye başlandı.

Covid döneminde "30 Büyükşehir ve Zonguldak" olarak da gündeme gelen Zonguldak'ta salgın mi var?
Son zamanlarda çocuk- yetişkin ayırmadan görülen Covid belirtilerini andıran rahatsızlıklar akıllılara "Salgın mı var" sorusunu getirdi.

COVİD BENZERİ RAHATSIZLIKLAR!

Ateş, sıtma, kas ve baş ağrısı ile öksürük gibi belirtilerin görüldüğü hastalar, serum veya ilaç da alsalar kısa sürede toparlanamıyorlar.

İSTANBUL'DA YOĞUNLUK!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kış aylarında üst solunum yolu enfeksiyonlarında gözlemlenen artışın mevsimsel bir durum olduğunu belirterek, halkı endişelendirecek bir durum olmadığını ifade etti.

MEVSİM ŞARTLARINA BAĞLI BENZERLİK 

Bakan Koca, solunum yolu enfeksiyonlarındaki artışın diğer ülkelerle paralellik gösterdiğine dikkat çekti. Özellikle grip, RSV ve COVID vakalarının sıkça görüldüğünü belirtti.

TÜİK açıkladı! Zonguldak, Bartın, Karabük'e kaç araç tescil edildi? TÜİK açıkladı! Zonguldak, Bartın, Karabük'e kaç araç tescil edildi?

ACİL BAŞVURULARDA YÜZDE 20 ARTIŞ 

Geçen yılın aynı dönemine kıyasla acil servislerde yüzde 20'ye yakın bir artışın yaşandığını vurgulayan Koca, bu durumun önemli bir gösterge olduğunu söyledi.

Bakan, enfeksiyonlardan korunmak için vatandaşlara hijyen tedbirlerine dikkat etme çağrısında bulundu. Ellerin sık sık yıkanması, maske kullanımı ve sosyal mesafe gibi önlemlerin hayati önem taşıdığını vurguladı.

HABER MERKEZİ