Zonguldak İl AFAD Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen arama kurtarma eğitimi ile ekip, orman yangınları ve diğer afet durumlarına müdahale edecek şekilde donatıldı. Bu eğitim, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen felaketin ardından başlatılan geniş kapsamlı eğitim programının bir parçası.

Eğitim, yerli ve milli imkânlarla üretilen yerüstü ve yer altı görüntüleme cihazı kullanımını da içeriyor. Bu cihazlar, orman yangınları ve diğer acil durumlarda etkin ve hızlı müdahale için büyük bir katkı sağlayacak.

Zonguldak Orkut Afad (3)

ÜÇ ORKUT EKİBİ OLUŞTURULACAK

Bartın, Karabük ve Zonguldak illerinde toplam 13 personelden oluşacak şekilde 3 ORKUT ekibinin kurulması planlanıyor. Bu ekipler, orman yangınlarına ek olarak deprem, sel gibi afetlerde de etkili müdahalede bulunacak.

Önder Alkan’ın mutlu günü Önder Alkan’ın mutlu günü

Eğitim kapsamında, kriz anında iş güvenliği tedbirleri, organizasyon ve planlama, görev dağılımı, güvenli alan oluşturma, keşif, çadır kurma, duvardan delik aşma, ilk yardım, apartmandan yaralı indirme gibi hayati önem taşıyan konular ele alındı.

Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu, eğitim sonrasında ekibin sadece orman yangınlarına değil, her türlü afet durumunda etkin bir şekilde görev alabileceklerini belirtti. Yerli ve milli cihazların kullanımıyla ekibin güvenliği ve etkinliğinin arttığını vurguladı.

Zonguldak Orkut Afad (1)

İHA

Zonguldak Haberleri